Weer in herfstvakantie 'vriendelijk': fris, maar zeker een stuk droger

De zon laat zich de komende dagen wat vaker zien en het wordt iets droger. Foto: ANP

We hebben de afgelopen weken heel wat regen voor de kiezen gekregen en de koek is nog niet op. Er blijft kans op nattigheid - maar, zegt Weerplaza-weerman Wilfred Jansen blijmoedig: ,,Kans op regen wil niet zeggen dat het ook echt nat wordt."

Richting het weekend laat de zon zich wat vaker zien en wordt er slechts lokaal een bui verwacht. Met een beetje wind wordt het een graad of 12, prima voor een herfstig coronawandelingetje.

Volgens de meteoroloog ligt er voor het zuiden en zuidwesten vandaag nog wel wat regen in het verschiet. Met name Zeeland ziet tot de avond spetters. Elders in het land is het weliswaar bewolkt, maar blijft het naar verwachting nagenoeg droog. Verder naar het oosten schijnt de zon wel door de wolken heen en bereiken we herfstmaxima van rond de 13 graden.

Morgen laat vrijwel hetzelfde beeld zien, zij het al met wat meer zon. Vooral in het westen. Een vrij koude noordoostenwind zorgt ervoor dat het, ondanks het toenemende zonnetje, niet veel warmer wordt dan 12 graden. ‘Ook de dagen erna blijft er kans op wat regen’, klinkt het. Vanaf donderdag valt volgens deskundigen van Weerplaza alleen in het noordwesten nog een enkele bui.

Behoorlijk fris

De weliswaar matige noordoostenwind (veelal kracht vier) maakt de donderdagochtend toch behoorlijk fris. In het binnenland zakt het kwik naar een graad of 5. ‘s Middags klimt de temperatuur iets op, richting de 12 graden. Vrijdag krijgen we te maken met een noordelijk gelegen hogedrukgebied, waardoor ons ‘een vriendelijke dag’ te wachten staat met hier en daar een wolkje. Bij een graad of 11 blijven de buien op afstand.

Ook zaterdag komt het onstuimige weer niet terug. Het blijft droog met af en toe zon. ‘Met weinig wind een prima dag om eropuit te trekken’’, zegt meteoroloog Jansen. Zondag kan er, ondanks het hogedrukgebied, weer een spat regen vallen. Een zwakke storing zorgt voor bewolking en een bui. Na het weekend gaat de temperatuur iets omhoog, aangewakkerd door een zuidenwind, maar is er ook weer kans op regen.

Nieuws

Meest gelezen

menu