Vrijdag gaan patiënten met corona van Nederland naar Duitsland. Ziekenhuizen zijn overbelast en het einde is nog niet in zicht

Kuipers praat Nederland bij over aantal opnames coronapatiënten ANP

Inmiddels ligt de helft van de patiënten die in Nederland op de intensive care liggen daar vanwege een besmetting met corona. Volgens voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) is het einde nog lang niet in zicht.

Kuipers verwacht vanaf vrijdag ook de eerste coronapatiënten naar Duitsland over te moeten brengen. Tijdens de 'eerste golf' van coronabesmettingen sprongen Duitse ziekenhuizen ook al bij om patiënten van de overbelaste Nederlandse collega's over te nemen. Met Duitse ziekenhuizen zijn daar afspraken over gemaakt, aldus Kuipers. Zij stellen plaatsen op hun intensive cares beschikbaar.

Het aantal coronapatiënten op de IC is vandaag gestegen tot 463. ,,Het aantal covidpatiënten blijft stijgen. Dit volgt op de aanhoudende stijging van het aantal besmettingen. De ic-opnames stijgen momenteel naar verhouding nog sneller dan de klinische opnames. In de afgelopen zeven dagen is het aantal ic-opnames met 50 procent gestegen en het aantal klinische opnames met 27 procent", aldus Kuipers.

Negenduizend

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 9283 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 526 meer dan gisteren. Voor het eerst zijn er meer dan negenduizend positieve tests gemeld en het is daarmee opnieuw een forse stijging. Bekijk in het overzicht hieronder welke maatregelen tot minstens woensdag 28 oktober gelden om het virus in te dammen.

Nieuws

menu