Waarom is vlees zo goedkoop en wie draait op voor duur(zaam) speklapje?

Twee speklappen kosten 2,09 euro. Zo goedkoop dat er weinig geld overblijft om te investeren in duurzaamheid en dierenwelzijn. Moet de prijs van vlees omhoog? En wie gaat dat betalen?

Foto: Hollandse Hoogte / Sabine Joosten

Foto: Hollandse Hoogte / Sabine Joosten

Het gehakt is in de aanbieding. Een bezoek aan de Albert Heijn in een arme Rotterdamse wijk leert dat 1 kilo rundergehakt vandaag slechts 4,99 euro kost. De consument met een kleine portemonnee hoeft hier niet te bezuinigen op vlees: voor twee speklappen betaalt hij 2,09 euro, voor twee hamburgers slechts 1,99 euro. Twee scharrelkipfiletjes – die volgens het Beter Leven-keurmerk 1 van de 3 sterren behalen – à 3,75 euro zijn wel aanzienlijk duurder.

Nieuws

Meest gelezen

menu