Waarom we emo-eten tijdens de coronacrisis én hoe je weer van die quarantainekilo's afkomt

Hoeveel keer heb jij vandaag al in de koelkast gekeken? In quarantainetijd ligt emo-eten op de loer en jammer genoeg zijn het niet de caloriearme gerechten die ons de stress en onzekerheid even doen vergeten. Suiker, vet, zout én alcohol doen dat beter. Met deze tips van experts leer jij ‘nee’ te zeggen tegen ongezonde voeding en alcohol.

FOTO SHUTTERSTOCK

FOTO SHUTTERSTOCK

Waarom grijpen we zo graag naar ongezonde voeding wanneer we ons slecht voelen? Goedele Leyssen (voedingsdeskundige en auteur van  Mood Food ): ,,We zijn geprogrammeerd om er blij van te worden. Suiker kan het genotscentrum op dezelfde manier triggeren als cocaïne. Maar suiker is niet de enige schuldige. De snacks waar we zo gek op zijn, zijn zo gemaakt dat we niet meer kunnen stoppen zodra we die eerste hap genomen hebben. Dat heeft te maken met de perfecte combinatie van suiker, vet, smaakstoffen en texturen.

Nieuws

Meest gelezen

menu