Warmtepomp verplicht, robots die voor ober spelen, parels van het noorden en de eerste DVHN fundafind | dagoverzicht dinsdag 17 mei

Beelden uit het nieuws van dinsdag 17 mei. Bewerking: DVHN

De warmtepomp is niet langer een keuze voor duurzaamheid. Wie vanaf 2026 de cv-ketel vervangt, moet verplicht aan de warmtepomp. Wij leggen uit wat dat voor jou betekent. Dat, en meer nieuws van vandaag, lees je hier.

Warmtepomp? Kom maar op dan

Het kabinet maakte vandaag bekend dat wie na 1 januari 2026 zijn cv-ketel vervangt aan de warmtepomp moet. Op z’n minst een hybride, maar er zijn een heleboel andere opties. Wat er allemaal gaat veranderen voor jou door de nieuwe regel: dat lees je hier.

Een ander duurzaam alternatief voor de gasketel is een zonneboiler. Maar om die te laten werken, moet je wel je energie van de zon kunnen halen. Toevallig geven wij vandaag antwoord op vijf veelgestelde vragen over zonnepanelen.

‘Biep-biep-biep... biertje?’

In China, Japan en Korea zijn ze al niet meer weg te denken uit de restaurants: robots die jouw bestelling opnemen en vervolgens jouw hapje en drankje komen brengen. En ook in Drenthe experimenteren horeca-ondernemers ermee. Maar of ze straks echt massaal over de terrassen rollen...

Rechtszaak Drentse ‘Tinder swindler’

Onno P. uit Meppel maakte verliefde vrouwen onder andere wijs dat zijn dochter gevaar liep en troggelde ze zo hun spaar- en pensioengeld af. Zijn uitleg dat hij ‘in financiële nood zat’ ergert de rechter enorm . ,,Maar u kocht er auto’s van, bijvoorbeeld een Porsche Boxster. Dat kost geld he!’’

Het laatste nieuws uit Drenthe is hier te lezen. Bekijk bijvoorbeeld hoe twee schapen in elkaar vastgehaakt zitten in natuurgebied De Strubben in Anloo en hoe een heidekalfje speelt met de kudde .

ME op de vuist met studenten... nouja, een beetje

Het is voor de argeloze reiziger een bijzonder gezicht. Een groep studenten met helmen op hun hoofd staat op station Europapark in Groningen te schreeuwen tegen agenten van de Mobiele Eenheid. Dat gaat nog vrij mild. Maar als ook de vechtsporters op komen draven, dan gaat het er een stuk harder aantoe.

Meer nieuws uit Groningen is hier te vinden . Wij vonden het de hoogste tijd om de onbekende ‘Pareltjes van het Noorden’ in de schijnwerpers te zetten. Vandaag de eerste.

Nog een Boer-zoekt-Vrouw-bezoekje

Boer Zoekt Vrouw bracht Jouke Huitema en Karlijn Verstraten bij elkaar. Hij: ,,Ik ben hartstikke verliefd op haar.’’ Zij: ,,Zonder dat kuilplastic op de ramen konden we niks.’’ Op bezoek in Witmarsum.

Verder staat onze cultuurpagina vol met verhalen en achtergronden. Lees bijvoorbeeld dit vraaggesprek met een dichter die zijn huis in de stille coronadagen als uitgangspunt voor zijn lyrische gedichten nam.

Als je fysio met naalden aan de slag gaat, is het goed om kritisch te zijn

Funda is voor veel mensen een guilty pleasure. Wie houdt er niet van dromen over prachtige landelijke villa’s of ruime appartementen midden in de stad? Toch weten wij wel zeker dat je nog nooit zoiets hebt gezien als deze woonboerderij. Check de eerste aflevering van DVHN Fundafinds.

Ons magazine Meer staat elke week bomvol artikelen over lifestyle, koken, kleding, entertainment en (je raadt het al) meer. Interesse? Klikklikklik hier.

Verder in het nieuws

Meer nieuws uit jouw woonplaats? Ga naar dvhn.nl/mijn-nieuws

Nieuws

Meest gelezen

menu