Wat er aan de hand is met de apenpokken, waarom de zweefmolen nog steeds niet draait en hoe Jacques d'Ancona Hans Teeuwen fileert | dagoverzicht vrijdag 20 mei

Beelden uit het nieuws van vrijdag 20 mei. Bewerking: DVHN

De line-up van Hullabaloo Festival is bekend, de deals rond het datacenter van Google blijken wel heel duister en Berry Zwikker, oud-speler van FC Emmen, is overleden. Dit is het nieuws van vandaag dat je (mogelijk) hebt gemist.

Duistere datacenter deals met grond voor Google

Er is veel gedoe rond de komst van het Google-datacenter naar de Eemshaven. Blijkbaar gebeurde er veel schimmigs bij de koop van een lap grond van landbouwbedrijf Bakker Bierum. Bovenop de verkoopprijs van 13 miljoen euro kreeg het bedrijf een heel lucratieve deal voor het plaatsen van windmolens.

Weten hoe het precies zit? Wij leggen het hier uit.

De meest bekende amateurvoetballer van Drenthe is overleden

Berry Zwikker was al meerdere jaren ernstig ziek. Hij werd 61 jaar. Van 1986 tot 1988 speelde hij in de voorhoede van profclub FC Emmen. Maar ook bij CEC en Weerdinge kende hij bijzondere periodes. Broer Willem was toen zijn trainer.

Het laatste nieuws uit Drenthe is hier te lezen. Wil je weten wat de rest doet nu supermarkt Jumbo vertrekt uit winkelcentrum Cité in Assen? Je leest het hier.

Een beetje duurzamer, maar wel met z'n allen

Waar de één vlees en vliegtuig radicaal afzweert, consumeert de ander ondanks alarmerend klimaatnieuws op de oude voet verder. Om de wereld leefbaar te houden, moet iedereen verduurzamen. Maar hoe krijgen de voorlopers de rest mee?

Meer nieuws uit Groningen is hier te vinden . Worden mensen steeds vaker gedrogeerd in de Groninger binnenstad? De Groninger Nachtraad is een meldpunt gestart.

De headliner van Hullabaloo vecht aan het front

Op de line-up van festival Hullabaloo prijkt trots de naam van Kalush Orchestra, de kersverse winnaar van het Eurovisie Songfestival. Maar van die overwinning konden de bandleden niet lang genieten: zij pakken de wapens op in de strijd tegen de Russische invasie. 

Verder staat onze cultuurpagina vol met verhalen en achtergronden. Lees vooral hoe Jacques d'Ancona de nieuwe (en altijd uitverkochte) voorstelling van Hans Teeuwen haarfijn fileert.

Hoe voorkom je dat je de apenpokken krijgt

Het apenpokkenvirus is in Nederland opgedoken. En ook in Spanje, Portugal, het Verenigd Koninkrijk als in de Verenigde Staten zijn al meerdere gevallen gemeld. Maar wat zijn de apenpokken? En word je er ziek van?

Ons magazine Meer staat elke week bomvol artikelen over lifestyle, koken, kleding, entertainment en (je raadt het al) meer. Interesse? Klikklikklik hier.

Verder in het nieuws

Aanrader van de redactie

De laatste coronamaatregelen liggen al maanden achter ons. Toch komt het virus terug, voorspellen virologen. Drie experts over de toekomst van corona.

Meer nieuws uit jouw woonplaats? Ga naar dvhn.nl/mijn-nieuws

Nieuws

Meest gelezen

menu