Wat gebeurde er dinsdag 14 april rond het coronavirus in Drenthe en Groningen? Check het snel in dit overzicht

Hoogeveense ondernemers staken elkaar en hun klanten dinsdag een hart onder de riem met kleurrijke leuzen van stoepkrijt. Foto: André Weima Fotografie

Wat gebeurde er vandaag, dinsdag 14 april, rond het coronavirus in Drenthe en Groningen en wat zijn de belangrijkste berichten? Een overzicht.

Sinds de vorige update zijn 122 mensen overleden aan het coronavirus, meldt het RIVM. Dat zijn er 36 meer dan een dag eerder. Het officiële aantal coronadoden in Nederland staat nu op 2.945.

Het aantal vastgestelde besmettingen nam toe met 868.Het afgelopen etmaal werden 210 coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Het aantal patiënten op de intensive care is opnieuw gedaald .

Arts-microbioloog Anne-Marie van Elsacker beantwoordde vragen van lezers

Arts-microbioloog Anne-Marie van Elsacker, directeur van het Fries medisch laboratorium Izore, was vandaag te gast in de serie live-interviews op dvhn.nl. Verslaggever Symen Bosma interviewde Van Elsacker en ze beantwoordde vragen van lezers over testen en het coronavirus.

Pakketbezorgers slepen PostNL voor de rechter

Pakketbezorgers slepen PostNL voor de rechter wegens de grote werkdruk die is ontstaan door maatregelen tegen het nieuwe coronavirus.

'Pas weer voetballen als vaccin is gevonden'

De Duitse wetenschapper Gerald Haug, voorzitter van het Duitse wetenschappelijk instituut Leopoldina, stelt dat de coronapandemie pas echt voorbij is als er een vaccin is gevonden. Tot die tijd noemt hij het 'zeker slim' om niet naar voetbalstadions te gaan.

'De economische ellende komt in vier golven'

,,We koersen richting de grootste economische dip sinds de grote depressie van de jaren 30 van de vorige eeuw. En die komt in vier golven", voorspelt Michiel Steeman, lector supply chain finance aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Hij onderzoekt het samenspel van de goederen-, geld- en datastromen en duidt het belang daarvan voor onze economie.

Hart onder de riem: Stoepkrijten, samen zingen en cultuur voor thuis

Stoepkrijt is een gewild product in coronatijd. Het wordt gebruikt om afstanden aan te geven bij marktkramen en winkels én om mensen op te vrolijken met kunstwerken en bemoedigende teksten. In Hoogeveen krijtten ondernnemers vandaag boodschappen op de stoep voor hun winkels.

Docenten van het Hondsrug College in Emmen bedachten iets anders om hun leerlingen op te vrolijken. Ze componeerden speciaal voor hen een coronalied en maakten samen met enkele leerlingen een bijpassende clip.

VRIJDAG, het centrum voor amateurkunst en -cultuur in Groningen brengt versneld het platform De Kultuurcentrale online . Het plan om een website te ontwikkelen waarop amateurs zelf bijdragen kunnen leveren, was er al langer, maar is nu wat sneller gelanceerd dan de bedoeling was. Op de website staan allerlei culturele ideëen die mensen zelf thuis kunnen uitvoeren.

De dilemma's van de noodopvang voor kwetsbare kinderen

Scholen, sociale teams, gemeenten en kinderopvang werken samen aan noodopvang voor kwetsbare kinderen. Dat is hard nodig, vindt iedereen. Maar ook ingewikkeld. Wie mag wel en wie niet, hoe hou je het veilig, kunnen de leraren het aan? En zijn alle kinderen wel in beeld?

Gemeenten vinden dat Rijk moet steunen bij extra kosten

Gemeenten vrezen voor veel extra kosten door de coronacrisis, terwijl hun inkomsten onder druk staan. Zo nodig moet het Rijk bijspringen, vinden ze.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus
menu