Wat gebeurde er dinsdag 28 april rond het coronavirus in Drenthe en Groningen? Check het snel in dit overzicht

Deelnemers aan een demonstratie tegen onder meer 5G-masten, inperking van bewegingsvrijheid en privacy en tegen de kapotgemaakte economie. Er deden volgens de politie tussen de 100 en 200 mensen aan mee. Foto: ANP/Niels Wenstedt

Wat gebeurde er dinsdag 28 april rond het virus in Drenthe en Groningen, en wat zijn de belangrijkste berichten? Een overzicht.

RIVM: 48 coronapatiënten   overleden

Het RIVM meldt dat sinds de vorige update 48 coronapatiënten zijn overleden. Dat zijn er 5 meer dan een dag eerder. Het aantal ziekenhuisopnames nam met 88 toe tot 10.609. Het aantal vastgestelde besmettingen steeg met 171 naar 38.416.

Hoe zien binnensteden er na corona uit?

De middenstand krijgt forse klappen van de coronacrisis, maar zit intussen niet stil. Ondernemer Eric Kooistra ontvouwde zijn plannen voor een coronavrije binnenstad in DVHN live. Denk aan handenwasstationnetjes in de winkelstraten. Maar ook aan schermen op wieltjes, waarmee je je onbesmet een pak kunt laten aanmeten en schermen tussen de tafeltjes in restaurants.

Hoe de Spaanse griep dood en verderf zaaide in Drenthe en Groningen

De Spaanse griep was in het Noorden als corona in het kwadraat. Het virus trof vooral jongvolwassenen en talloze kinderen verloren dan ook hun ouders. De ziekte kwam in juli 1918 bij Groningen ons land binnen, maar werd pas in de herfst levensgevaarlijk.

De kapper is gesloten, wat kun je doen (en hoe snel groeit je haar)?

We kunnen al een maand niet naar de kapper en een professionele knipbeurt zit er vanwege de coronamaatregelen voorlopig ook even niet in. Maar hoe snel groeit je haar eigenlijk? En is het wel verstandig om zelf je corona-coupe bij te punten?

Drents Archief stelt online lesmateriaal beschikbaar

Het Drents Archief in Assen is tijdelijk gesloten. Om leerlingen van het basis- en middelbaar onderwijs alsnog te bereiken, biedt het archief online lesmateriaal aan. Gratis.

Adembenemend uitzicht op de koolzaadvelden

Wie er ondanks de coronacrisis toch even uit wil om de benen te strekken, kan zich vergapen aan koolzaadvelden. En ook dat is gratis. Veel mensen namen de afgelopen dagen een kijkje bij de velden van de familie De Lange in Bedum. De familie plaatste er een mooi bord bij.

Voetbalclubs mogen weer trainen, maar alleen onder strikte regels

De clubs in het betaalde voetbal mogen weer trainen op hun trainingscomplex. De KNVB stelt wel eisen. Alleen bij waarborging van de hygiënemaatregelen van het RIVM kunnen spelers aan de slag.

Samen We'll meet again zingen op bevrijdingsdag

Bevrijdingsdag op 5 mei mag niet in stilte voorbijgaan, vinden Reinout Douma van het Noordpool Orkest en zangeres Karin Noeken. Op 5 mei om 21 uur brengen zij met vertegenwoordigers uit de culturele sector gezamenlijk het bekende We'll meet again van Vera Lynn ten gehore.

Er sterft iedere paar dagen nog 'een vliegtuig vol Nederlanders'

Ja, het is gunstig dat er een dalende lijn lijkt te zitten in het aantal opgenomen coronapatiënten en de overlijdensgevallen. Maar zolang er iedere drie tot vijf dagen een hoeveelheid landgenoten aan het coronavirus sterft die het equivalent is van ‘een volle lijnvlucht van KLM’ is er echt geen reden om losser met de coronaregels om te gaan, waarschuwt de Nijmeegse infectiespecialist Andreas Voss.

 

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus
menu