Wat gebeurde er donderdag 23 april rond het coronavirus in Drenthe en Groningen? Check het snel in dit overzicht

Het Radboudumc heeft een nieuw gezichtsmasker ontwiikkeld dat beschermt tegen corona. Foto: Radboudumc

Het coronanieuws blijft maar komen. Wat gebeurde er vandaag rond het virus in Drenthe en Groningen, en wat zijn de belangrijkste berichten? Een overzicht.

Onderzoekers van het UMC Groningen hebben cellen in de neus gevonden die de mogelijke toegangspoort zijn voor het coronavirus.

Sinds de vorige update zijn 123 coronapatiënten overleden, meldt het RIVM donderdag. Dat zijn er 15 minder dan een dag eerder. In totaal telt ons land nu 4.177 geregistreerde coronadoden.

Wat vind jij van de corona-aanpak van het kabinet? Vul hieronder de vragenlijst in en laat het ons weten.

De coronacrisis levert elke dag veel nieuwe cijfers op. Wij hebben ze op een rijtje gezet in dit overzicht, dat we dagelijks bijwerken.

FC Groningen en FC Emmen hopen in mei onder bepaalde voorwaarden het veld weer op te kunnen met hun selecties.

Het coronavirus was al op 15 februari in Nederland, twaalf dagen voordat de eerste patiënt officieel positief werd getest. Zo waarde het virus lange tijd ongemerkt rond en kon het zijn verwoestende werk doen.

Het Groningse onderzoekscentrum voor geneesmiddelen PRA Health Sciences doet mee aan onderzoek naar een medicijn tegen Covid-19.

Leeuwarder burgemeester Sybrand Buma en jongerenwerker Arnold Jorna waren donderdag te gast in onze live-uitzending om te praten over de coronacrisis.

De vroege symptomen van hooikoorts en corona lijken verraderlijk veel op elkaar. Zo herken je de verschillen en dit kun je doen.

Herinneringscentrum  Kamp Westerbork houdt dit jaar geen dodenherdenking. Een podcast met verhalen en muziek moet de leegte vullen.

FC Groningen grijpt de meivakantie en de verruiming van de coronamaatregelen aan om de jeugd weer te laten voetballen.

Het kabinet stelt noodleningen beschikbaar om te voorkomen dat veerdiensten van en naar de Waddeneilanden moeten stoppen.

Nederland gebruikt wattenstaafjes uit de 3D-printer voor coronatesten.

De KNVB moet op grond van de meest actuele ranglijst beslissen wie in de Champions League en de Europa League mogen spelen.

Het Radboudumc heeft een gezichtsmasker tegen corona ontwikkeld dat het zorgpersoneel extra bescherming biedt.

Nieuws

Meest gelezen

menu