Wat gebeurde er donderdag 9 april rond het coronavirus in Drenthe en Groningen? Check het snel in dit overzicht

In Drenthe gebruiken al 5.000 mensen een corona-app Foto: ANP/Remko de Waal

Het coronanieuws blijft maar komen. Wat gebeurde er vandaag rond het virus in Drenthe en Groningen, en wat zijn de belangrijkste berichten? Een overzicht.

Mensen die dit Paasweekeinde toch afgesloten wegen nemen, of in natuurgebieden of parken te weinig afstand houden van elkaar, krijgen een bekeuring. Daarvoor heeft premier Rutte gewaarschuwd in zijn persconferentie.

De Rijksuniversiteit Groningen heeft de opmars van het coronavirus in Nederland van dag tot dag in beeld gebracht in een bewegende kaart, een zogeheten timelapse . Duidelijk zichtbaar is hoe de provincies Drenthe en Groningen relatief lang besmettingsvrij blijven - met uitzondering van Coevorden.

Bekijk de grafiek met het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen in het Noorden en op de ic's, en de kaart met het aantal patiënten in jouw gemeente:

De cijfers die het RIVM vandaag bekend heeft gemaakt:

In Drenthe wordt al volop gebruik gemaakt van een van de twee apps die het kabinet in wil zetten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Met Luscii kunnen de symptomen van de coronapatiënt gemonitord worden. Groningers en Friezen kunnen binnenkort ook gebruik van Luscii maken.

In de coronacrisis horen we bijna dagelijks over het Outbreak Management Team, een groep specialisten die het kabinet van adviezen voorziet. Maar wie zitten er in dit OMT en wat doet het?

De verpleegafdeling orthopedie van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven is normaal een plek van hoop. Nu krijgt het personeel het ene sterfgeval na het andere te verwerken. Maar ze knokken door, soms met de moed der wanhoop. Een tragisch verhaal.

Het Groninger Museum is dicht, maar je kunt nu vanuit huis een kijkje nemen dankzij een virtuele tour.

Uit cijfers die het CBS donderdag bekend maakte, blijkt dat de coronamaatregelen met name horecaondernemers op beginnen te breken.

Het kabinet laat er geen misverstand over bestaan: Nederlanders zullen een tijd op minimaal 1,5 meter van elkaar hun leven leiden. Hoe gaat ons land eruitzien?

Nieuws

Meest gelezen

menu