Wat gebeurde er maandag 20 april rond het coronavirus in Drenthe en Groningen? Check het snel in dit overzicht

Foto: ANP

Het coronanieuws blijft maar komen. Wat gebeurde er vandaag rond het virus in Drenthe en Groningen, en wat zijn de belangrijkste berichten? Een overzicht.

Sinds de vorige update zijn 67 coronapatiënten overleden, meldt het RIVM maandag. Dat zijn er 16 minder dan een dag eerder. In totaal telt ons land nu 3751 geregistreerde coronadoden.

Een succesvolle Groningse horecaondernemer die anoniem wil blijven stoort zich aan mensen die Aziatische coronamaatregelen in restaurants willen overbrengen naar Nederland, bijvoorbeeld door wanden tussen de klanten te plaatsen.

Evgeniy Levchenko was maandag te gast in DVHN Live. De oud-speler van FC Groningen is sinds 2019 voorzitter van spelersvakbond VVCS. Hij sprak over betaald voetbal tijdens de coronacrisis en beantwoordde vragen van kijkers.

Dinsdag horen wij van premier Rutte of de scholen weer open gaan. Kan dat? Zijn kinderen minder gevoelig voor corona?

Het OV-bureau Groningen Drenthe ziet tijdens de coronacrisis de inkomsten uit busvervoer kelderen. Ook los van deze tegenvaller is meer geld van de lokale en regionale overheid nodig voor het openbaar streekvervoer.

Het UMCG in Groningen heeft een partij van 10.000 spatmaskers gekregen van de firma Wavin in Hardenberg.

De coronacrisis levert elke dag veel nieuwe cijfers op. Wij hebben ze op een rijtje gezet in dit overzicht, dat we dagelijks bijwerken.

‘Samen komen we deze moeilijke periode door’, zei premier Mark Rutte tijdens zijn historische tv-toespraak op maandag 16 maart. Zijn we een maand later nog steeds solidair?

Bij VNO-NCW Noord zijn de afgelopen week meer dan 150 plannen binnengekomen voor manieren waarop het toerisme in Noord-Nederland weer kan worden opgestart.

Nederlandse huisartsen hebben sinds 12 maart 360.000 patiënten minder doorverwezen naar de ziekenhuizen dan normaal. Van de mensen die wel werden doorverwezen konden er 290.500 niet terecht in het ziekenhuis. De oorzaak: corona.

Internetcriminelen gebruiken verouderde Nederlandse websites om valse coronamedicijnen aan te bieden. Het cyberteam van de FIOD is al op meer dan 70 gehackte domeinnamen gestuit.

Nu de ergste piek van ziekenhuisopnames voorbij lijkt, stuit ambulancepersoneel op andere ellende: verwaarlozing en verward gedrag bij niet-coronapatiënten. ,,Ze had al dagen niet gedoucht en goed gegeten.”

Staphorst is het mondkapjesmekka van ons land. Er komen elke dag 100.000 FFP2-kapjes binnen, geschikt voor de zorg.

Nu het centraal eindexamen is geschrapt, zijn de schoolexamens bepalend voor het diploma. Maar hoe neem je die af in deze tijd?

De vijftien leden van Vindicat die vrijdagnacht door de politie uit het verenigingsgebouw werden gezet, moeten van hun rector hun excuses aanbieden aan de stad.

Pas op: criminelen proberen je op te lichten met nepberichten van NL-Alert.

Nieuws

Meest gelezen

menu