Wat gebeurde er op tweede paasdag rond het coronavirus in Drenthe en Groningen? Check het snel in dit overzicht

Foto: ANP Foto: "Sascha Steinbach"

Het coronanieuws blijft maar komen. Wat gebeurde er vandaag, op tweede paasdag, rond het virus in Drenthe en Groningen, en wat zijn de belangrijkste berichten? Een overzicht.

RIVM meldt 86 nieuwe coronadoden

Dat zijn er 8 minder dan op eerste paasdag. Ook in de provincie Groningen is iemand overleden aan het coronavirus, meldt de GGD Groningen.

Aantal coronapatiënten op intensive care daalt met 20 naar 1338

Het aantal coronapatiënten op de intensive care is met 20 gedaald naar 1338. Zondag waren het er 1358.

CdK Jetta Klijnsma zit thuis

Ook Jetta Klijnsma, de Drentse commissaris van de Koning, werkt vanuit huis. DVHN-verslaggever Hilbrand Polman sprak met haar.

Steeds meer studenten financieel in de knel

Ook studenten hebben het lastig vanwege de coronacrisis. Door het leenstelsel zijn studenten afhankelijker geworden van hun bijbanen, en menig werk ligt nu stil.

Jongeren in Emmen spelen kat-en-muis-spel met de politie

Een aantal jongeren in Emmen maken er een sport van bij elkaar te komen zonder dat de politie het merkt. Dat zegt Marco Out, de burgemeester van Assen en voorzitter van de Veiligheidsregio Drenthe.

Het marineschip Karel Doorman vaart naar de Cariben

Het marineschip Zr. Ms. Karel Doorman is vertrokken naar de Cariben, onder meer om het zorgstelsel op de Nederlandse eilanden te ondersteunen. Er bestaan grote zorgen over verspreiding van het coronavirus op de eilanden en de druk op de gezondheidszorg.

Interim-directeur Wildlands in Emmen: deze crisis raakt ons hard

Interim-directeur Erik van Engelen van Wildlands laat in een geschreven reactie weten dat het Emmer dierenpark 'hard wordt geraakt' door de coronacrisis. "Vooral ook omdat het seizoen nu zou moeten beginnen."

Ouderen vertellen Drentse huisartsen over angst om geen behandeling te krijgen bij corona

Een deel van de ouderen in Drenthe is bang dat ze niet behandeld worden als zij besmet worden met het coronavirus. "Die angst is onterecht en die wil ik graag wegnemen."

EM2 Groningen dicht: oprichter verwacht geen happenings meer in 2020 en 2021

Chris Garrit trekt de stekker uit zijn podium en evenementenlocatie EM2 in Groningen. "Helaas moeten we door het vreselijke coronavirus concluderen dat de EM2 in haar huidige vorm moet stoppen."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus
menu