Wat gebeurde er woensdag 11 maart rond het coronavirus in Drenthe en Groningen? Check het snel in dit overzicht

Coronavirus Foto: Shutterstock

Het corona-nieuws buitelt over elkaar heen. Wat gebeurde er vandaag rond het virus in Drenthe en Groningen? Een overzicht.

Eerste besmettingen met coronavirus in Groningen

Bij een 62-jarige vrouw uit Nieuwe Pekela en een 21-jarige studente uit de stad Groningen is besmetting met het coronavirus vastgesteld. Het zijn de eerste twee besmettingen in de provincie Groningen .

WZA in Assen weert hoestende ouders

Ouders mogen in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen alleen op bezoek bij hun zieke kinderen als ze klachtenvrij zijn. Vaders of moeders die hoesten of verkouden zijn of koorts hebben, kunnen voorlopig niet komen.

UMCG schrapt alle onderwijsactiviteiten

Studenten van de opleidingen geneeskunde, bewegingswetenschappen en tandheelkunde krijgen vanwege het coronavirus tot 4 april geen onderwijs van medewerkers van het UMCG. Het ziekenhuis heeft alle activiteiten stopgezet .

RIVM publiceert coronacijfers op Teletekstpagina

Het RIVM publiceert actuele cijfers over coronabesmettingen op pagina 715 van Teletekst.

Nu meer dan 500 besmettingen in ons land

Het aantal besmettingen in Nederland is toegenomen met 121, meldde het RIVM woensdagmiddag. Het totaal stijgt daarmee naar 503. Het rijksinstituut meldt ook het overlijden van een vijfde patiënt. Het gaat om een 68-jarige.

Papenburg (D) last alle evenementen af

De burgemeester van Papenburg in Duitsland heeft alle evenementen en concerten afgelast tot zeker 3 april. De maatregel treft onder meer het concert Film in Concert 2, dat zondag zou worden gehouden in Forum Alte Werft in Papenburg.

Eerste coronabesmetting in Emden (D)

In Emden, niet ver over de Gronings-Duitse grens, is voor het eerst iemand positief getest op corona. Dat heeft de Duitse GGD bekendgemaakt. Over de identiteit van de patiënt zijn geen mededelingen gedaan.

Geen nieuwe besmettingen in Drenthe

Volgens een update van de GGD Drenthe stond de teller in deze provincie woensdagmiddag nog steeds op 12.

Tweede besmetting in Isala Ziekenhuis

Een tweede medewerker van het Isala Ziekenhuis is positief getest op corona. Isala heeft onder meer vestigingen in Zwolle en Meppel.

Waarschuwing voor kwetsbare ouderen

Het aantal besmettingen met het coronavirus in Nederland stijgt zo snel dat kwetsbare ouderen in Noord-Nederland nu beter uit de buurt kunnen blijven van snotterende mensen, waarschuwt viroloog Coretta Van Leer van het UMCG.

Nieuwe besmetting in Friesland

In Drachten is het coronavirus vastgesteld bij een 78-jarige man. Dat maakte GGD Fryslân woensdagochtend bekend . Dinsdag werd een echtpaar in Gorredijk positief getest. De teller in Friesland staat nu op 3.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus
menu