Wat gebeurde er vandaag (woensdag 8 april) rond het coronavirus in Drenthe en Groningen? Check het snel in dit overzicht

Defensie helpt in het UMC Utrecht, waar 19 extra ic-bedden zijn gerealiseerd. Foto: ANP/Robin van Lonkhuijsen

Wat gebeurde er vandaag rond het coronavirus in Drenthe en Groningen, en wat zijn de belangrijkste berichten? Een overzicht.

147 nieuwe coronadoden, iets meer ziekenhuisopnames

Sinds de vorige update zijn 147 mensen overleden aan het coronavirus, meldt het RIVM. Dat zijn er 87 minder dan een dag eerder. Het officiële aantal coronadoden in Nederland staat nu op 2.248. Het aantal vastgestelde besmettingen nam toe met 969 (192 meer dan een dag eerder).

Revalidatiecentrum Beatrixoord weet niets van richtlijn RIVM

Daklozen van wie wordt vermoed dat ze het coronavirus onder de leden hebben, moeten in de eigen regio worden opgevangen. Revalidatiecentrum Beatrixoord in Haren is op papier de landelijke opvanglocatie, maar weet daar zelf niets van.

Meer dan 1,5 meter afstand tijdens wandelen of hardlopen

Wandelen, fietsen of joggen zijn populaire activiteiten om de dag door te komen in tijden van corona. Maar tijdens deze tochtjes kan je beter méér dan 1,5 meter afstand van andere sporters houden. Dat blijkt uit onderzoek van de universiteiten van Leuven en Eindhoven.

5 vragen (en antwoorden) over de corona-app

Een traceer-app moet ons leven na corona helpen opstarten. Maar hoe werkt de technologie? En wat gebeurt er met onze gegevens? 5 vragen en antwoorden.

Vanaf nu boetes in stad en provincie Groningen

Burgemeester Koen Schuiling van Groningen, tevens voorzitter van de Veiligheidsregio Groningen, kondigt aan dat de politie in stad en provincie vanaf nu boetes gaat uitdelen als mensen zich niet houden aan de regel om anderhalve meter afstand te houden.

Aantal ic-patiënten voor het eerst afgenomen

Het aantal patiënten op de intensive care is de afgelopen 24 uur met 16 gedaald naar 1408 patiënten. Het is voor het eerst dat er een sprake is van een afname van het aantal ic-patiënten, maakt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) bekend.

Pakketbezorgers PostNL eisen hoger uurtarief

Pakketbezorgers dreigen PostNL met de rechter als ze niet snel een hoger uurtarief ontvangen en de vanwege de coronamaatregelen extra bezorgtijd niet vergoed krijgen. De Belangenvereniging voor Pakket Distributie (BVPD) eist uiterlijk vrijdag een ‘eerlijk aanbod’.

RIVM-baas Van Dissel: 'Sneller terug naar normale ic-capaciteit'

Vóór 1 juni kan het het aantal bezette plaatsen op de intensive care weer zijn gezakt onder de normale capaciteit. Dat meldde RIVM-directeur Jaap van Dissel aan de Tweede Kamer. De piek ligt nu in de laatste week van april.

Personeel verpleeghuizen vreest coronavirus

Onder personeel in verpleeghuizen groeit de angst voor het coronavirus. Nu fors meer bewoners ziek zijn of overlijden, raken ook verpleegkundigen en verzorgenden besmet. De stress is zo groot dat sommigen niet naar hun werk durven. Bij de beroepsvereniging V&VN zijn in een week tijd ruim 1000 meldingen binnengekomen.

Vijftien bewoners Amsterdams zorgcentrum overlijden door corona

Het Joodse zorgcentrum Beth Shalom in Amsterdam-Buitenveldert wordt ongenadig hard getroffen door het coronavirus: inmiddels zijn al vijftien bewoners bezweken, vermoedelijk ten gevolge van een heftige uitbraak die eind maart begon.

Coronamaatregelen nekken restaurant Brasserie 21 in Assen

Restaurant Brasserie 21 aan de Markt in Assen is dinsdag door de rechtbank in Assen failliet verklaard. De gedwongen sluiting als gevolg van het coronavirus kostte Brasserie 21 de kop , zegt eigenaar Michel Dijk.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus
menu