Wat gebeurde er vrijdag 17 april rond het coronavirus in Drenthe en Groningen? Check het snel in dit overzicht

Aanwijzingen voor klanten in een vestiging van winkelketen Action. Foto: ANP/Koen van Weel

Wat gebeurde er vandaag, vrijdag 17 april, rond het coronavirus in Drenthe en Groningen en wat zijn de belangrijkste berichten? Een overzicht.

Het CBS ziet opnieuw veel meer doden

Vorige week overleden in Nederland zo’n 2.000 mensen meer dan gemiddeld. Dat blijkt uit de nieuwste sterftecijfers van het CBS. Het CBS kent niet de doodsoorzaken van de sterfgevallen, maar noemt het aannemelijk dat een aanzienlijk deel van de extra doden is overleden aan corona.

Opvallend weinig noorderlingen slachtoffers van coronavirus

Het coronavirus maakt vooralsnog opvallend weinig Drentse, Groningse en Friese slachtoffers. Het aantal sterfgevallen en ziekenhuisopnames staat in geen enkele verhouding tot de landelijke cijfers.

Aantal besmettingen in provincie Groningen met vier gestegen

In de provincie Groningen is het aantal vastgestelde besmettingen met het coronavirus het laatste etmaal met vier gestegen.

Digitaal les: kun je uit de klas worden gestuurd?

Hoe houden docenten orde in de digitale klas? Wat vinden leerlingen van de digitale lessen? En kunnen ze er ook uit worden gestuurd? Het is een vreemde tijd voor docenten en leerlingen. Docent Petra Lunsche en leerling Sven Bosker (tweede klas VWO) van het Dollard College in Winschoten vertellen erover in de uitzending van DVHN Live.

De onzichtbare ramp in de verpleeghuizen

Verpleeghuizen staan voor duivelse dilemma’s. Bewoners overlijden in rap tempo door het coronavirus, steeds meer medewerkers zitten ziek thuis.

De verdeling van mondkapjes: verpleeghuizen achteraan in de rij

Verpleeghuizen en thuiszorgorganisaties stonden wekenlang achteraan bij de verdeling van mondkapjes. Dat was een bewuste keuze van het kabinet, blijkt uit een reconstructie. Klachten en waarschuwende woorden drongen niet door.

Wanneer kunnen we weer naar school?

Basisscholen en kinderdagverblijven kunnen mogelijk na de meivakantie weer open. Middelbare scholen moeten de deuren misschien langer gesloten houden, omdat hun rol bij de verspreiding van het coronavirus groter lijkt.

De TT in Assen: uitstellen of een jaartje overslaan?

De TT Assen zou op papier de seizoensopening van het MotoGP-seizoen moeten worden, maar de organisatie gaat er niet vanuit dat het evenement op 28 juni door kan gaan. De organisatie denkt na over uitstel of een jaartje overslaan.

Soepelere regels? 'Begin daarmee vooral niet Brabant of in Groningen'

In het Noorden verspreidt het coronavirus zich nog altijd minder snel dan elders, ook in verpleeghuizen. Moet versoepeling van maatregelen hier beginnen?

 

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus
menu