Wat gebeurde er vrijdag 24 april rond het coronavirus in Drenthe en Groningen? Check het snel in dit overzicht

De corona-afdeling van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Foto: Marcel Jurian de Jong

Het coronanieuws blijft maar komen. Wat gebeurde er vandaag rond het virus in Drenthe en Groningen, en wat zijn de belangrijkste berichten? Een overzicht.

Sinds de vorige update zijn 112 coronapatiënten overleden, meldt het RIVM vrijdag. Dat zijn er 11 minder dan een dag eerder.

De coronacrisis levert elke dag veel nieuwe cijfers op. Wij hebben ze op een rijtje gezet in dit overzicht, dat we dagelijks bijwerken.

Wim Timmers (91) wachtte in het hospice op zijn laatste nacht, geveld door corona. Na twaalf dagen wandelde hij echter door de voordeur naar buiten.

In tegenstelling tot eerdere berichten blijven de ziekenhuizen in Assen, Emmen en Scheemda toch coronapatiënten opnemen.

Het aantal nieuwe kankerdiagnoses groeit weer na een dip. Tijdens de coronacrisis daalde het aantal mensen bij wie kanker werd vastgesteld weken achter elkaar.

Het kabinet denkt dit jaar maar liefst 92 miljard euro tekort te komen. Met een geschat begrotingstekort van 11,8 procent is sprake van een naoorlogs record.

De maatregelen die ons beschermen tegen het coronavirus druisen volgens de Groningse hoogleraar Jan Brouwer in tegen de Grondwet.

De coronacrisis geeft de Nederlandse economie een ‘enorme dreun’, maar volgens premier Rutte hoeft Nederland niet te vrezen voor een flinke bezuinigingsronde.

Afvalbedrijven doen de dringende oproep om 'corona-afval', oftewel medisch materiaal, via het restafval weg te gooien.

Minder dan 1000 mensen met het coronavirus liggen nog op de intensive care. Het aantal is gedaald naar 963.

Er zijn vorige week in totaal 4300 mensen overleden. Dat zijn er wederom meer dan gemiddeld, maar wel minder dan een week eerder.

 

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus
menu