Wat gebeurde er woensdag 15 april rond het coronavirus in Drenthe en Groningen? Check het snel in dit overzicht

Diederik Gommers (links) en Jaap van Dissel in de Tweede Kamer na afloop van een briefing over de ontwikkelingen rond het coronavirus. Foto: ANP/Sem van der Wal

Wat gebeurde er vandaag, woensdag 15 april, rond het coronavirus in Drenthe en Groningen en wat zijn de belangrijkste berichten? Een overzicht.

Sinds de vorige update zijn 189 coronapatiënten overleden, meldt het RIVM woensdag. Dat zijn er 67 meer dan een dag eerder. Het aantal coronapatiënten op de intensive care is met 24 gedaald naar 1279. Een klein deel van de patiënten ligt in Duitsland.

GGZ Drenthe doet terreinen in Assen en Beilen op slot

GGZ Drenthe heeft besloten de terreinen in Assen en Beilen tijdelijk te sluiten voor het publiek. Volgens de GGZ is het voor de cliënten - die momenteel vanwege de coronamaatregelen niet naar buiten mogen - frustrerend om te zien hoe mensen buiten hun hond uitlaten of medewerkers in de zon hun pauzewandelingetje maken.

Verpleegkundige Annemiek Kliphuis: 'Vrouw van coronapatiënt overleden terwijl hij bij ons aan de beademing lag'

Het is hard werken voor verpleegkundige Annemiek Kliphuis uit Tweede Exloërmond en haar collega’s van de corona-afdeling van het Treant-ziekenhuis in Emmen.

De beschermende kleding en zeker het mondkapje kan voor fysiek ongemak zorgen bij de verpleegkundigen. ,,Een aantal collega’s gaat soms met hoofdpijn en een pijnlijk gezicht van het mondkapje naar huis.” Maar zwaarder is het pyschische aspect van hun werk. Lees verder

Naar het ziekenhuis wegens corona? Stichting Blijf van mijn Dier zorgt voor je huisdier

Je krijgt Covid-19, bent daardoor weken, misschien wel maanden uit de roulatie. Maar wie zorgt al die tijd voor je huisdier? Stichting Blijf van Mijn Dier helpt.

Heel Europa wast de handen met desinfectiegel van het Asser bedrijf Watter, maar in Nederland is het afgekeurd

De speciaal geproduceerde desinfecterende handgel van het Asser bedrijf Watter mag niet worden geleverd in Nederland. Het besluit van de Nederlands Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) verbaast directeur Alfred Koop: ,,Op Europees niveau is het product wel goedgekeurd.’’ Lees verder.

Gemeenteraad Groningen schrijft alle inwoners een brief: 'We zijn en blijven er voor u'

De Groningse huis-aan-huisbladen van woensdag 15 april bevatten een brief aan alle inwoners, van de 12 fracties uit de gemeenteraad. De raadsleden willen de Groningers zo een hart onder de riem steken.

Start Tour de France verschoven naar 29 augustus, nieuwe datum 'Nederlandse' Vuelta nog onbekend

De Tour de France begint dit seizoen niet op 27 juni, maar op 29 augustus en duurt tot en met 20 september. Dat hebben de internationale wielerorganisatie UCI en Tour-organisator ASO besloten.

De Ronde van Spanje zou oorspronkelijk in augustus gehouden worden en zou starten in Utrecht, waarna de eerste drie etappes door Nederland zouden gaan. Wanneer de Vuelta nu precies gehouden wordt is nog onbekend.

Studie Harvard: bij uitblijven vaccin moeten we tot 2022 meerdere keren per jaar in lockdown

Hoelang zal het coronavirus ons leven nog bepalen? Onderzoekers aan de Harvard Universiteit kwamen in het vakblad Science tot de conclusie dat het, zolang er geen vaccin is ontwikkeld, nodig zal zijn om langdurige perioden van social distancing in te voeren en dat ziekenhuizen hun capaciteit het beste definitief verhoogd houden.

Coronamaatregelen versoepelen of niet? Dit is het Outbreak Management Team waar premier Rutte blind op vaart

In de coronacrisis horen we bijna dagelijks over het Outbreak Management Team, een groep specialisten die het kabinet van adviezen voorziet. Zij denkt na over een mogelijke versoepeling van de coronamaatregelen. Wat is dit voor organisatie, wat doet het en wie zitten er in? Lees het hier .

 

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus
menu