Wat gebeurde er zondag 26 april rond het coronavirus in Drenthe en Groningen? Check het snel in dit overzicht

De gemeente Groningen heeft extra waarschuwingsborden neergezet op plekken waar veel mensen samen komen. Foto: DvhN

Wat gebeurde er vandaag rond het virus in Drenthe en Groningen, en wat zijn de belangrijkste berichten? Een overzicht.

Branchevereniging motorlesbedrijven en minister boos over loslaten lesverbod door Groningen

De branchevereniging van motorrijles-bedrijven vindt het loslaten van het verbod op motorlessen door de Veiligheidsregio Groningen ‘ondermijning’ van het landelijke verbod. Ook minister van Nieuwenhuizen is het niet eens met het besluit van Groningen.

Dit weekend zijn er geen nieuwe besmettingen geregistreerd in Drenthe en Groningen

In Groningen en Drenthe zijn dit weekeinde nul nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dit is voor het eerst sinds acht weken geleden de epidemie ook in het Noorden begon. Als altijd geldt dat lang niet iedereen getest wordt, dat dus dat dit getal niet wil zeggen dat er écht niemand besmet is geraakt.

Gemeente Groningen plaatst extra waarschuwingsborden

De gemeente Groningen heeft extra waarschuwingsborden neergezet bij parken en andere plekken waar veel mensen samen komen. Er is ook extra toezicht. Zaterdag was het drukker dan de laatste weken in de stad, in winkelstraten en parken. Zondagmiddag werd er bovendien volop gewinkeld in de binnenstad.

RIVM meldt 66 nieuwe coronadoden

Sinds de vorige update zijn 66 coronapatiënten overleden. Dat zijn er 54 minder dan een dag eerder. In totaal telt ons land nu 4.475 geregistreerde coronadoden.

Topman Hans Feenstra van Martini Ziekenhuis boos over onterechte kritiek ic-woordvoerder Diederik Gommers

Bestuursvoorzitter Hans Feenstra van het Martini Ziekenhuis Groningen is boos op Diederik Gommers van de landelijke ic-vereniging omdat hij steeds suggereert dat het Noorden geen coronapatiënten overneemt uit het Zuiden.

Het is meivakantie én heerlijk weer, maar op de campings is het rustig

Door de coronacrisis zijn de campings in Noord-Nederland praktisch uitgestorven. Dat terwijl de meivakantie is begonnen én het ook nog prachtig weer is. Toch laten echte diehards zich door het virus niet weerhouden, ook al betekent dit dat ze naar huis moeten om te douchen.

Enorme vraag naar vakantiehuisjes in eigen land

Aanbieders van vakantiehuizen in Nederland zien de laatste dagen een ongekende piek in het aantal binnenlandse boekingen. Natuurhuisje.nl meldt voor deze week ruim twee keer zo veel reserveringen als in dezelfde week vorig jaar. Belvilla ziet een stijging van 40 procent ten opzichte van vorig jaar.

 

Minister wil af van volle treinen en perrons

,,We kunnen het openbaar vervoer niet meer belasten zoals we dat steeds hebben gedaan, met hartstikke volle perrons en treinen." Dat zei minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) zondagmorgen in het tv-programma  WNL op Zondag. H et kabinet overweegt serieus om in het openbaar vervoer de komende tijd voorrang te geven aan mensen met vitale beroepen.

Reisorganisatie zoekt hulpgoederen voor 'coronatransport' naar Kirgizië

Peter Hofman van de Stichting Ryce Travel, dat in Hoogeveen een opslagruimte heeft, wil vanaf maandag spullen ophalen voor een hulptransport naar Kirgizië (Centraal-Azië), waar de gezondheidszorg niet is ingericht op corona.

Gedetineerden schrijven kaarten voor ouderen

Gedetineerden van de gevangenis in Veenhuizen hebben kaartjes gemaakt voor ouderen van een zorgcentrum in Norg. Ze willen hen een hart onder de riem steken omdat de ouderen nu ook ‘vast zitten’ en geen bezoek mogen ontvangen.

Nieuwe ontwikkeling in coronacrisis: Nertsen in Brabant hebben corona

Voor het eerst is in Nederland corona bij dieren vastgesteld. De dieren in twee nertsenfokkerijen in Noord-Brabant hebben corona.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus
menu