Wat is het állermooiste plekje van Drenthe en Groningen? Stem nu op je favoriet!

Wat is het állermooiste plekje van Drenthe en Groningen? Stem nu op je favoriet! Foto: DVHN

Het is tijd om te stemmen! Van het wad onder Schiermonnikoog tot Zuidoost-Drenthe: jullie deelden de afgelopen zes weken jullie favoriete plekjes in Groningen en Drenthe met DVHN. Kies nu je favoriet!

De redactie van DVHN selecteerde een top tien. Hoe dat ging, dat lees je verderop in dit artikel. Eerst is het tijd om te stemmen. Klik op je favoriet en scroll naar beneden om je keuze kenbaar te maken.

Van het wad tot Zuidoost-Drenthe

Van het Wad onder Schiermonnikoog tot Zuidoost-Drenthe, jullie deelden de afgelopen zes weken jullie mooiste plekjes in Groningen en Drenthe met de redactie van DVHN.

Zo’n 125 inzendingen kregen we binnen, goed voor 100 verschillende plekjes. Het mooiste plekje is niet objectief, zo blijkt maar weer, maar heel persoonlijk en vaak ingegeven door persoonlijke herinneringen.

De mooiste plekjes in Groningen

Van Aduarderzijl tot Zuidhorn. Van Grijstil tot klooster Ter Apel. Als we afgaan op jullie inzendingen is Groningen een aaneenschakeling van mooiste plekjes.

Om uit al die verschillende plekjes een overzichtelijke top tien samen te stellen, bleek al snel een ondoenlijke taak. De redactie turfde daarom welke landschapstypen veel zijn genoemd.

Zo wordt bijvoorbeeld de nieuwe natuur van De Onlanden en ’t Roegwold een aantal keren als mooiste plekje aangedragen. Omdat ’t Roegwold bij Schildwolde dan net wat vaker wordt genoemd, staat dit gebied als nieuwe natuur in de top tien. We rekenen ook het Schildmeer daar bij.

De mooiste plekjes in Drenthe

Op vergelijkbare wijze sluit het Zuidlaardermeer aan op het Nationaal Park Drentsche Aa. Dit beekdallandschap ten zuiden van de stad Groningen wordt vaak genoemd, net als het beekdal Lieversche Diep. Aan de andere kant van Drenthe blijkt het Bargerveen een populair mooiste plekje.

Voor het overige bleken de in Drenthe aangedragen plaatsen zo mogelijk nog persoonlijker dan de Groningse. Meerdere vennen werden genomineerd, alsook meerder stukken hei en zandverstuivingen. Het lijkt haast wel of elke krantenlezer zijn of haar eigen favoriete plek heeft.

Het tweelingdorp Nieuw-Amsterdam/Veenoord werd aangedragen, het Pinetum bij Anloo, de akkerranden bij Odoorn en de pingo ruïne ‘Vagevuur’ bij Terheijl.

Nieuws

Meest gelezen

menu