We houden nog even de zon, maar wind vanuit Rusland voelt guur aan

De temperaturen dalen 's nachts flink, afgelopen nacht op enkele plekken zelfs tot -6. Foto: ANP

De temperaturen dalen 's nachts flink, afgelopen nacht op enkele plekken zelfs tot -6. Daarmee was het de koudste winternacht van het afgelopen halfjaar. Maar is het met die nachtvorst wel verstandig om overdag in de tuin te gaan werken?

,,De komende dagen blijven we de zon veel zien met soms wat sluierbewolking. De temperatuur blijft rond de 11 graden, maar wel met een behoorlijk frisse wind", meldt meteoroloog Leon Saris van Weerplaza.

Via Rusland komt koude wind ons land binnen. ,,Het kan daardoor buiten guur aanvoelen, maar het is wel bijzonder droog‘’, zegt Saris. De tuin is een prima plek om genoeg afstand te kunnen houden van iedereen én van het zonnetje te genieten. Zeker omdat het vaak beschut is, kun je er lekker uit de wind zitten.

Veel mensen kiezen er daarom voor om thuis blijven en de tuin op orde te brengen. ,,Dat kun je zeker gewoon blijven doen, ondanks de lage temperaturen 's nachts‘’, bevestigt Saris. ,,Alleen de vorstgevoelige planten kun je beter nog maar even binnen zetten.”

Na weekend kans op regen

Naarmate het weekeinde nadert, krijgen we meer te maken met bewolking. ,,Tot en met vrijdag is er nog veel zon. In het weekend is er meer kans op regen. De wind gaat wat liggen en dus zakt ook de temperatuur 's nachts nog verder. Geniet dus deze week vooral van het zonnetje en duik zeker de tuin in als dat kan.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
menu