Weer code geel in heel Nederland: zware windstoten tot 110 kilometer per uur

Boom valt door storm Eunice tegen flat in Multatulistraat in Groningen. Foto: Patrick Wind

Het KNMI waarschuwt zondag opnieuw voor zware windstoten. Het heeft daarom voor het hele land code geel uitgeroepen.

Zondag gaat het in de loop van de dag weer hard waaien, met in de kustprovincies windstoten van 70 tot 90 kilometer per uur, in de avond enige tijd toenemend naar 90 tot 110 kilometer per uur.

In de avond kunnen ook landinwaarts windstoten van 75 tot 100 kilometer per uur voorkomen.

Veel regen

De dag begint met op veel plaatsen regen, maar vanuit het zuidwesten wordt het geleidelijk droger, verwacht Weeronline. Met 10 of 11 graden blijft het vrij zacht. In de late middag en in de avond neemt de wind verder in kracht toe en trekken opnieuw buiengebieden over het land.

Maandag overdag zijn opnieuw zware windstoten mogelijk van 75 tot 80 kilometer per uur boven land en rond de 90 kilometer per uur langs de kust.

Storm Eunice

Vrijdag en in de nacht van vrijdag op zaterdag trok storm Eunice over Nederland. Eunice was een zware storm met op grote schaal urenlang windkracht 10. Tijdelijk werd op enkele plaatsen windkracht 11 gemeten, maar tot een uurgemiddelde windkracht 11 (officiële zeer zware storm) kwam het niet, meldde Weeronline. De zeer zware windstoten veroorzaakten in vrijwel het hele land grote schade en hinder.

Nieuws

menu