Weer iets meer coronapatiënten in ziekenhuizen

Meer coronapatiënten in ziekenhuizen na vijf dagen van dalingen ANP

Het aantal patiënten met corona in de Nederlandse ziekenhuizen is dinsdag iets toegenomen. In totaal liggen daar nu 1626 Covidpatiënten. Dat zijn er 15 meer dan maandag, zo valt op te maken uit de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Al ruim een week schommelt het aantal opgenomen coronapatiënten rond de 1600. Op de verpleegafdelingen liggen momenteel 1455 coronapatiënten, 10 meer dan maandag. Op de intensive cares nam dit aantal toe met 5 tot 171.

In de afgelopen 24 uur werden er 183 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen. Op de ic’s werden 14 patiënten met corona binnengebracht.

Andere oorzaak voor opname

Een deel van de opgenomen patiënten dat positief is getest op het coronavirus is in de eerste plaats vanwege een andere oorzaak opgenomen. Dat kunnen bijvoorbeeld mensen zijn met hartproblemen of buikklachten. Na het doen van een coronatest blijkt toevallig dat ze positief zijn. Het LCPS maakt geen onderscheid in de dagelijkse ziekenhuiscijfers tussen patiënten die mét of dóór corona zijn opgenomen.

Nieuws

menu