Weggebruikers opgelet: Zware windstoten en talrijke buien trekken over het land

. Foto: Archief DVHN/Catrinus van der Veen

Er is dinsdagochtend kans op zware windstoten tot circa 90 kilometer per uur. Ook trekken dinsdag buien over het land.

Dat meldt Weeronline .

Ook morgen en donderdag is het koud voor begin mei met maxima van 9 tot 13 graden. Het blijft wisselvallig met geleidelijk minder wind. In het weekend wordt het warmer en zondagmiddag kan het op grote schaal meer dan 20 graden worden.

Buiig en onstuimig

Vanochtend is het buiig en onstuimig. In het hele land is, vooral tijdens buien, kans op zware windstoten tot circa 80 kilometer per uur. Aan de kust, rond het IJsselmeer en in de heuvels van Zuid-Limburg zijn zware windstoten van ruim 90 kilometer peruur mogelijk.

In de middag blijft het flink onstuimig met buien en zware windstoten. De buien gaan soms gepaard met onweer. In de tweede helft van de middag neemt in de zuidelijke helft van het land de wind iets af en breekt de zon nog even flink door. De maximumtemperatuur ligt rond 10 graden. In het zuiden kan het met wat meer zon 12-13 graden worden.

Aan de noordkust en op de Wadden ook 's avonds zware windstoten

Tijdens de avond neemt ook in de rest van het land de wind geleidelijk wat af, maar op de Wadden en langs de noordkust is tot halverwege de avond nog kans op zware windstoten. Ook op de Waalsdorpervlakte zal het tijdens Dodenherdenking nog stevig waaien. Het aantal buien neemt geleidelijk af, al blijft in het hele land nog wel een (lokaal stevige) bui mogelijk.

In de nacht naar woensdag is het wisselend bewolkt met een aantal buien. De wind waait uit het westen tot noordwesten en is aan zee krachtig en op de Wadden soms nog hard (7 Bft.).

Bevrijdingsdag wordt wisselvallig

Woensdag, Bevrijdingsdag, is het wisselvallig met buien die van noordwest naar zuidoost over het land trekken. Hierbij is opnieuw kans op onweer. Tussen de buien door schijnt af en toe de zon.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
menu