Weinig nieuwe vaccinaties tegen corona gezet. Laagste weekcijfers sinds begin vaccinatiecampagne in januari

Laagste aantal nieuwe coronaprikken in een week sinds januari ANP

Afgelopen week hebben ongeveer 103.000 mensen een eerste of tweede prik met een coronavaccin gekregen. Dat is het laagste aantal gezette prikken per week sinds de eerste periode van de vaccinatiecampagne in januari.

Dit valt af te lezen uit de meest recente vaccinatiecijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Ruim 43.000 mensen kregen vorige week een eerste coronaprik. Ook dat is een relatief laag aantal: de weken hiervoor kregen telkens meer dan 65.000 mensen per week een eerste dosis van een coronavaccin toegediend.

Coronapas nodig

Sinds 25 september hebben mensen op veel meer plekken een coronatoegangsbewijs nodig. Wie niet (volledig) is gevaccineerd of onlangs hersteld is van een corona-infectie moet daarvoor een test laten doen, die maar tijdelijk geldig is. Halverwege september nam het aantal eerste coronaprikken toe, maar met die stijging lijkt het nu dus afgelopen.

80.9 procent volledig gevaccineerd

In totaal hebben tot dusver 12,9 miljoen mensen een eerste prik gehad. Een deel van hen is na die eerste prik al volledig gevaccineerd, omdat van het vaccin van Janssen maar één dosis nodig is voor optimale bescherming. Ruim 10,8 miljoen mensen kregen ook een tweede dosis, bijvoorbeeld van het vaccin van Pfizer/BioNTech. 80,9 procent van de Nederlanders van 12 jaar en ouder is volledig gevaccineerd. Van de volwassenen is 83,2 procent nu volledig ingeënt.

Nieuws

Meest gelezen

menu