Wieken windmolens Eemshaven worden zwart en hoeveel helpt het prijsplafond jou? | dagoverzicht vrijdag 23 september

Dagoverzicht vrijdag 23 september.

Daniël Lohues brengt met een nieuwe band een album uit en een rijles op iets te jonge leeftijd in Assen eindigt tegen een gevel. Dat en meer in het nieuws van vandaag dat je (mogelijk) hebt gemist.

Hoeveel helpt het prijsplafond jou? Check het met deze prijsvergelijker

Op 1 oktober stijgen de prijzen voor gas en elektriciteit opnieuw. De overheid komt met een prijsplafond om huishoudens te behoeden voor torenhoge rekeningen. De stijgingen lopen per leverancier flink uiteen: check met deze prijsvergelijker hoe erg jouw rekening boven het plafond uitstijgt.

Proberen de energieleveranciers een slaatje te slaan uit het prijsplafond? Vijf vragen over de stijgende stroom- en gasprijzen.

Wieken windmolens worden zwart

In de Eemshaven werken schilders al weken aan een klusje op hoog niveau. Bij zeven windmolens verven ze één van de wieken zwart. Bekijk hier de beelden.

Meer nieuws uit Groningen is hier te vinden .

Rijles op iets te jonge leeftijd eindigt tegen gevel in Assen

Een 33-jarige man is zijn rijbewijs kwijt nadat zijn auto in de Lekstraat in Assen tegen een gevel aanreed. Volgens de politie verkeerde de man onder invloed van alcohol. Een omwonende weet te vertellen dat de man niet zelf achter het stuur zat, maar een kind van 11 .

Het laatste nieuws uit Drenthe lees je hier.

Debuutalbum van nieuwe band met Daniël Lohues

Sinds vandaag is er een nieuw album van een nieuwe Nederlandse popgroep: Musketiers. Daniël Lohues is een van de vier muzikanten, maar hij gaat niet mee op de tournee, die volgende week begint.

Meer verhalen en achtergronden? Onze cultuurpagina staat er vol mee.

Hoe de Gebiedscoöperatie Westerkwartier failliet ging

Waardoor ging de alom geprezen Gebiedscoöperatie Westerkwartier failliet? Willem Foorthuis, de drijvende kracht achter het experiment:. ,,We verdienden er geen geld mee.” Lees verder .

Meer economisch nieuws vind je hier .

Lees hier over lifestyle, koken, kleding, entertainment en meer.

Tuinder Frank Vreugdenhil uit Eldersloo kan het schaatsen niet missen

Frank Vreugdenhil was eigenlijk fulltime tuinder, maar kan het marathonschaatsen toch niet missen. De Drent uit Eldersloo is opgenomen in de coachingstaf van Team Reggeborgh.

Hier vind je meer sportnieuws.

Verder in het nieuws

Aanrader van de redactie

Nu de dagen kouder worden, kunnen gasten in de horeca dankzij heaters toch nog buiten zitten. Die buitenkachels zijn flinke energieslurpers. Kan dat nog wel uit nu de energieprijzen door het dak gaan? Ondernemers met een variabel contract belanden in een lastige spagaat .

Meer nieuws uit jouw woonplaats? Ga naar dvhn.nl/mijn-nieuws

Nieuws

menu