Wisselvallige zomer gaat door met rest van de week veel bewolking en buien. Maar in het weekend gaat de zon even schijnen

Een plaatselijke regenbui. Foto ter illustratie. NoAA|Unsplash

Krijgt de zomer toch nog een mooi (zonnig) einde? Het vooruitzicht voor de vakantiegangers in eigen land is niet geweldig, maar in het weekend bloeit het zomerweer eventjes op.

Het is de laatste officiele vakantieweek voor onze regio. Volgens de voorspelling van Weeronline staat die helaas niet bol van zon en zomerse hitte.

Bewolking en buien

„Wie woensdag uit een tent, caravan of vakantiehuisje stapt, kijkt waarschijnlijk tegen een overwegend bewolkte lucht aan. Het blijft niet alleen bij bewolking, want verspreid over het land vallen enkele lichte buien”, aldus meteoroloog Roosmarijn Knol van Weeronline.

Na een vrij droge (en hier en daar zonnige) woensdagmiddag krijgt de zon donderdag weer concurrentie van bewolking. Tot aan het weekend zal bovendien regelmatig een bui vallen. En veel warmer dan 20 graden wordt het niet.

Het weekend

Net als in de tweede week van augustus volgt het betere (vakantie)weer in het weekend. Vrijdag vallen de laatste buien, daarna volgen droge periodes en zijn fraaie zomerluchten met zon en stapelwolken te zien. Voor de temperatuur doet het niet veel; die stijgt naar maximaal 23 graden.

Wel is het zaterdag ideaal weer voor buitenactiviteiten, stelt Knol. „Het blijft grotendeels droog, de zon schijnt geregeld en het wordt 22 tot 26 graden.” Mogelijk wordt zondag ook nog een mooie zomerdag, maar enkele regen- en onweersbuien kunnen roet in het eten gooien wat dat betreft.

Volgende week

Afsluitend een blik op de eerste schoolweek: de kans is groot dat zon, wolken en enkele buien elkaar gedurende volgende week afwisselen. De verwachte temperatuur is dan tussen de 20 en 25 graden.

Nieuws

menu