Yvon Jaspers bezoekt hoofdrolspelers van 15 jaar Boer zoekt Vrouw: 'Het meest bijzonder vind ik toch al die kleine ukkies'

Yvon Jaspers. Foto: ANP

Hij voelde maar geen vlinders in de uitzendingen van Boer zoekt Vrouw van vorig jaar, maar boer Marnix vond wel de liefde. Het programma zette het leven van veel boeren op z’n kop. Hoe vergaat het de boeren nu? Yvon Jaspers gaat bij ze op bezoek.

Yvon Jaspers zocht onder andere Marnix en zijn Emmie het stel op in de eerste special van Boer zoekt Vrouw, waarin ook collega-boer Steffi langs komt met haar liefde Roel. KRO-NCRV trapt op zondag 17 mei af met de eerste van de vier specials van de boerendatingshow. Daarin gaat Yvon Jaspers langs bij een aantal boeren die de afgelopen vijftien jaar in het programma te zien zijn geweest.

,,Met de meeste boeren heb ik contact gehouden”, vertelt Yvon Jaspers. ,,We zien elkaar op feestjes, reünies en soms bij opnames van Onze boerderij. Maar het is lang geleden dat ik bij hen het erf ben opgereden. Sommigen hebben inmiddels al kinderen op de middelbare school, anderen zijn geen boer meer, maar vaak is het leven sinds Boer zoekt Vrouw compleet veranderd. De boeren voelen voor mij een beetje als familie. Ik verheug me erop bij een aantal, weliswaar op 1,5 meter afstand, als vanouds op de koffie te gaan om te horen hoe het nu met ze is.’’

Verliefd

In de eerste uitzending komt ook boer Henk aan het woord. Acht jaar geleden, hij was toen 26 jaar, raakte hij in de reeks van 2012 op verliefd op Fiona die dezelfde gevoelens had. Inmiddels zijn ze getrouwd, hebben zij drie kinderen (Owen, Jolene en Lizzy) en runnen ze het melkveebedrijf dat Henk van zijn vader heeft overgenomen.

Jaspers: ,,Bij veel boeren was ik erbij dat hun leven drastisch veranderde. Er bestaat een vóór en ná Boer zoekt Vrouw. Dat is een periode in hun leven die ze niet snel vergeten. En datzelfde geldt voor mij. Ik rij dat erf op en kan me zo goed herinneren hoe leuk of moeilijk of ontroerend de logeerweek daar is geweest. Sommige boeren ken ik natuurlijk al vijftien jaar. En al die tijd hebben ze me op de hoogte gehouden van hun leven. Bruiloften, geboortes, verbouwingen. Het blijft bijzonder om een programma te maken dat gaat over het échte leven.

Ukkies

Soms was Jaspers verrast. ,,Bij een aantal boeren heb ik de nieuwe liefde ontmoet. Of een nieuw bedrijf. Maar het meest bijzonder vind ik toch al die kleine ukkies. Dat een stel uit Boer zoekt Vrouw kinderen krijgt die er zonder het programma nooit geweest waren, is geweldig. Om ze dan zo gelukkig te zien, niet langer alleen maar een echt gezin, dat is ontroerend.”

De boeren die Yvon Jaspers achtereenvolgende bezocht zijn Marnix en Henk (17 mei), Herman en Jaap (24 mei), Willem en Aad (31 mei) en Theo en Jan (7 juni). De huidige reeks van Boer zoekt Vrouw eindigt komende zondag als de boeren vijf maanden na citytrip vertellen hoe het hen is vergaan.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
menu