De zon schijnt weer in Drenthe en Groningen en zaterdag wordt het warm. Maar de verwachting voor zondag is regen en onweer

Wisselvallig zomerweer: zaterdag warm, zondag weer regen. Foto: David Marcu|Unsplash

Het wisselvallige weer van deze zomer houdt dit weekend aan. Maar zaterdag kunnen we in Groningen en Drenthe genieten van een mooie zomerse dag. Volgens de verwachting van Weer.nl volgen zondag helaas weer regen- en onweersbuien.

Vrijdag krijgt het midden en oosten van het land te maken met wat vroege buien. De noordelijke provincies houden het betrekkelijk droog. Hier is het echter iets kouder met een temperatuur van 20 graden (in tegenstelling tot het zuidoosten, waar het 23 graden kan worden). In de avond wordt het overal droog en komen er flinke opklaringen. Doordat er maar weinig wind is, kan in de nacht plaatselijk mist ontstaan.

Zaterdag: zon en 23 graden

Zaterdag schijnt de zon af en toe en vormen weer veel stapelwolken. Op sommige plaatsen kan het tot een lichte bui komen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog en de temperaturen lopen flink op. In het Noorden zal het weer een graad of drie kouder zijn dan in het zuiden van Nederland, maar volgens de voorspelling mogen we toch rekenen op 23 graden. In de loop van de avond trekken een paar fikse regen- en onweersbuien vanuit het zuidwesten naar het noordoosten.

Zondag: veel regen

Zondag overdag ligt de belangrijkste zone met buien boven het noorden van het land. In het midden en zuiden is het eerst een tijdje droog, maar later op de dag vormen zich ook daar weer enkele regen- of onweersbuien. Door alle buien en wolken wordt het op de meeste plaatsen niet warmer dan rond de 20 graden.

Volgende week

Vanaf maandag ziet het weer er beter uit. Een hogedrukgebied komt vanuit het westen dichterbij en zorgt ervoor dat de buien uit beeld verdwijnen. De zon komt er beter door en het lijkt een paar dagen droog te blijven. Wel verandert er weinig in de temperatuur. Ook begin volgende week wordt het op de meeste plaatsen niet warmer dan 20 of 21 graden en dat vergeleken met de voorgaande jaren onverminderd laag voor de tijd van het jaar.

Nieuws

Meest gelezen

menu