Zes nieuwe coronabesmettingen in azc Sneek

Benny Schonewille.

Naar aanleiding van nieuwe coronatests in het azc in Sneek zijn zes mensen positief getest op het coronavirus, dat maakte GGD Fryslân maandagmiddag bekend in een persconferentie.

Vrijdag is het asielzoekerscentrum preventief 72 uur ‘op slot’ gegaan, omdat er sprake was van een corona-uitbraak. De GGD maakte vrijdag bekend dat er 22 mensen uit het azc positief getest waren op het virus. In de daaropvolgende 72 uur zijn er meer mensen getest op het virus.

Het totale aantal besmettingen in het azc komt nu op 28 mensen, deze mensen blijven in quarantaine, net als hun huisgenoten. De besmette mensen moeten ergens anders in quarantaine, omdat de quarantainemogelijkheden in het azc in Sneek beperkt zijn, zo zei directeur Benny Schonewille. Voor hen wordt in een ander azc plek gezocht.

Honderd mensen getest

In totaal zijn er honderd mensen getest, meldde Margreet de Graaf van de GGD. Ook mensen zonder klachten zijn getest. Die waren allemaal negatief. Alle medewerkers van het azc zijn getest, die tests kwamen allemaal negatief terug.

Het azc gaat vanmiddag om 18 uur weer open. Burgemeester Jannewietske de Vries van de gemeente Súdwest-Fryslân is ,,hartstikke opgelucht dat het meevalt.”.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus
menu