Zeven op de tien volwassenen in Drenthe en Groningen zijn volledig gevaccineerd tegen corona. Check op deze kaart de cijfers per leeftijdsgroep in jouw gemeente

Vaccineren is volgens virologen de enige manier om uit de coronacrisis te komen. Foto: ANP/ Siese Veenstra

In Drenthe en Groningen is in vrijwel alle gemeenten 60 tot 74 procent van de volwassen bevolking (18 jaar en ouder) volledig gevaccineerd.

Alleen in de stad Groningen ligt dat percentage lager. Dat komt doordat de stad veel inwoners telt in de leeftijd van 18 tot en met 25 jaar. Juist in deze groep moeten veel mensen hun tweede prik nog krijgen.

Drenthe en Groningen lopen over het algemeen bijna in de pas met de landelijke ontwikkeling.

Ruim 84 procent van de volwassenen in Nederland heeft tot en met afgelopen zondag ten minste één vaccinatie tegen het coronavirus gekregen, meldt het RIVM. Dat geldt ook voor Drenthe en Groningen.

Grote verschillen per leeftijdsgroep

Ouderen zijn vaker volledig gevaccineerd dan jongeren. In de groep van 75 tot 80 jaar is de vaccinatiegraad maar liefst 91 procent. Tieners zijn het minst vaak gevaccineerd, maar dat percentage loopt wel gestaag op. Tot en met afgelopen zondag had 40 procent een eerste prik gehad.

Onder de jongeren van 18 tot en met 25 jaar heeft bijna twee derde de eerste prik gehad.

Regionale verschillen

De vaccinatiegraad verschilt over het algemeen niet zo heel veel per regio. In het zuidoosten van het land laten iets meer mensen zich vaccineren. In gemeenten in de Biblebelt (zoals Urk en Staphorst) en in een aantal grote steden is de opkomst lager.

Tot en met zondag waren in totaal ruim 21,6 miljoen prikken gezet in ons land.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus
menu