Ziekenhuizen in Assen, Emmen en Scheemda blijven toch coronapatiënten opnemen (update)

De corona-afdeling van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Foto: Marcel Jurian de Jong

In tegenstelling tot eerdere berichten blijven de ziekenhuizen in Assen, Emmen en Scheemda toch coronapatiënten opnemen.

Eerder vandaag kwam het bericht naar buiten dat alle ziekenhuiszorg voor coronapatiënten geconcentreerd zou worden in het Martini Ziekenhuis en het UMCG. Dat klopt niet, meldt zorgverzekeraar Menzis nu in een rectificatie op zijn website.

Het Ommelander Ziekenhuis (Scheemda), het Scheper Ziekenhuis (Emmen) en het Wilhelmina Ziekenhuis Assen blijven coronazorg leveren en houden hiervoor ook ic-capaciteit beschikbaar, zo luidt de boodschap. Het complete persbericht van Menzis is hier te lezen.

Ruimte voor andere zorg

En ook: ,,Om de reguliere zorg weer langzaam op te kunnen pakken is voor de korte termijn afgesproken dat het UMCG en Martini Ziekenhuis voornamelijk de corona ic-patiënten afkomstig uit de landelijke herverdeling behandelen.’‘

Zo krijgen de andere drie ziekenhuizen meer ruimte om naast coronazorg ook reguliere zorg te verlenen. Bij het hervatten van de gewone zorg bepalen de behandelend artsen welke patiënten als eersten worden opgeroepen.

De tekst gaat verder onder de infografiek.

De coronacrisis heeft de reguliere ziekenhuiszorg in ons land danig in de knel gebracht, ook in het Noorden. Nu het aantal coronapatiënten in de noordelijke ziekenhuizen gestaag afneemt ontstaat er weer ruimte voor andere patiënten.


Bekijk de coronacijfers in detail

De coronacrisis levert elke dag veel nieuwe cijfers op. Wij hebben ze op een rijtje gezet in een overzicht dat we dagelijks bijwerken. Open onderstaand artikel om de cijfers in detail te bekijken.

Nieuws

Meest gelezen

menu