Zo redden Nederlands best getrainde militairen honderden evacués uit Afghanistan. Hamid Karzai International Airport was de laatste plek op aarde waar je wilde zijn

Leden van Nederlands best getrainde militaire eenheden begeleidden afgelopen week de evacuaties vanuit Kabul. De operatie was er bij uitstek eentje voor de MARSOF mariniers, marechaussees van de Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten en de commando’s. Dat vertellen oud-leden van het Korps Commandotroepen, de eenheid die het leeuwendeel van de beveiligingsgroep leverde.

Foto:

Foto: Telegraaf

Hamid Karzai International Airport was donderdagavond de laatste plek op aarde waar je wilde zijn. Met explosies die bij de ingang van de luchthaven de levens van zeker negentig mensen eisten. Waaronder die van twaalf Amerikaanse militairen. Anderhalf week eerder zag de wereld hoe op het vliegveld hordes vluchtelingen over de startbanen tussen taxiënde toestellen door renden. Sommigen van hen klampten zich radeloos aan de toestellen vast en gingen een zekere dood tegemoet. Als er een hel bestaat, dan zou het er heel goed zo uit kunnen zien.

Nieuws

menu