Zo rukt het coronavirus op in Drenthe, Groningen en de rest van het land. Het aantal nieuwe besmettingen stijgt in één week met bijna 50 procent. Check hier de cijfers in jouw gemeente

Foto: Shutterstock

Nederland noteerde de afgelopen week zo'n 24.000 nieuwe besmettingen met corona. Dat zijn er ruim 8.000 meer dan een week eerder.

Drenthe noteerde 550 nieuwe besmettingen, Groningen 600. In beide provincies zijn dat er ruim 200 meer dan een week eerder.

Staphorst

Landelijk gezien valt Staphorst enorm op in negatieve zin. Nergens rukt het virus zo snel op als hier. In een week tijd noteerde Staphorst meer dan 200 nieuwe besmettingen per 10.000 inwoners. Ter vergelijking: het landelijk gemiddelde is nog geen 14 nieuwe besmettingen per 10.000 inwoners. Ook in de buurgemeenten van Staphorst raken relatief veel mensen besmet.

Ziekenhuizen dreigen opnieuw overbelast te raken

De nieuwe besmettingsgolf leidt tot een gestage toename van het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen. Zondag werd bekend dat het ziekenhuis Isala in Zwolle twintig inhaaloperaties heeft afgezegd vanwege de toestroom van coronapatiënten. Isala behandelt ook veel mensen uit Drenthe.

Zondag verzorgden de ziekenhuizen in Nederland 553 coronapatiënten. Begin deze maand waren dat er nog 422.

Nieuws

Meest gelezen

menu