Zo verspreidt het coronavirus zich over Drenthe, Groningen en de rest van ons land. Check hier de cijfers in jouw gemeente

Shutterstock

De afgelopen zeven dagen noteerde ons land meer dan 38.000 nieuwe besmettingen met corona. Dat zijn er ruim 13.000 meer dan in de zeven dagen daarvoor.

Drenthe registreerde 720 nieuwe besmettingen, Groningen 650. In Drenthe waren dat er 128 meer dan in de voorgaande zeven dagen, in Groningen 47.

In Staphorst gaat het nog steeds hard

Nergens rukt het virus zo snel op als in Staphorst. In de afgelopen zeven dagen noteerde deze gemeente 144 nieuwe besmettingen per 10.000 inwoners. Ter vergelijking: het landelijk gemiddelde is 22 nieuwe besmettingen per 10.000 inwoners.

Ziekenhuiszorg komt in de knel

Door het oplopend aantal besmettingen krijgen de ziekenhuizen het alsmaar drukker. Dinsdag behandelden zij 849 coronapatiënten. Begin deze maand waren dat er nog 429. De ziekenhuizen in Drenthe, Groningen en Friesland verzorgen nu zo’n 40 coronapatiënten. Door de toestroom van coronapatiënten komen de reguliere zorg en de inhaalzorg in het gedrang.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu