Zomers weekend voor de boeg: zaterdag beste dag om je huis te koelen

Foto: Unsplash/Vasily Nemchinov

Broeierig heet. Wil de hitte niet het huis uit? Zaterdag is het moment om de ramen en deuren tegen elkaar open te zetten en koelere lucht door het huis te laten waaien.

Na flinke onweersbuien op een broeierige vrijdag blijft het zaterdag vrijwel overal droog. Het is dan minder warm met temperaturen tussen de 20 en 25 graden. Hét moment om de ramen even wagenwijd open te zwaaien om wat koelere lucht binnen te laten stromen. Op Vaderdag, aanstaande zondag, stijgt het kwik al weer richting de 23 tot 29 graden. En dan neemt ook de kans op onweer weer toe.

Dat voorspelt Weeronline. Vrijdag warmt het snel op met een temperatuur die stijgt naar 25 tot 31 graden. Later op de dag neemt de kans op onweersbuien sterk toe en lokaal kan er veel regen vallen in korte tijd. Zelfs hagel en zware windstoten behoren tot een mogelijk scenario.

Kans op een bui zaterdag klein

Wanneer de buien zijn weggetrokken naar het noordoosten is het zaterdag een stuk aangenamer. In het zuidoosten kan het lokaal 25 graden worden. In het westen en noorden en ook op de Waddeneilanden wordt het maximaal 19 of 20 graden. Dat zijn de betere temperaturen om je huis even te koelen. De verwachting is dat de kans op een bui zaterdag klein is. Het moment dus om even de ramen open te zetten.

Vaderdag

Veel vaders worden zondag in het zonnetje gezet, maar er is ook kans op regen- en onweersbuien. Het kwik stijgt snel en het kan wat broeierig warm en klam weer worden.

De kans op regen- en onweersbuien vanuit het zuiden is vooral vanaf de middag aanwezig. De temperatuur ligt tussen de 26 tot 29 graden. Aan de kust blijft het iets koeler en blijft het zo’n 21 tot 25 graden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
menu