Zonaanbidders opgelet: reisadvies Frankrijk, Griekenland en Kroatië op geel voor vakantie

Foto: ANP/ Hollandse Hoogte

Europa wordt steeds geler. Het betekent dat niet langer wordt afgeraden er vanwege zorgelijke besmettingscijfers naartoe te reizen. Vanaf donderdag krijgen geliefde vakantiebestemmingen als Frankrijk, Griekenland buiten Athene en heel Kroatië de kleurcode geel. Dat geldt ook voor België (de regio Brussel uitgezonderd), Estland, Litouwen en Slovenië.

Eerder besloot het ministerie van Buitenlandse Zaken niet langer vakantiereizen af te raden naar Duitsland, Italië, Luxemburg, Oostenrijk, Polen, Slowakije, Tsjechië, Portugal, Roemenië en IJsland.

Vanwege de zorgwekkende deltavariant uit India gaat de Portugese hoofdstad Lissabon weer op oranje. Er geldt een quarantaineplicht voor wie in die stad is geweest. Vakantiereizen naar Spanje worden ook nog afgeraden; er worden te veel besmettingen vastgesteld bij terugkerende reizigers, zo meldt het ministerie.

Niet naar de VS

Buiten de EU komen er ook steeds meer reisbestemmingen bij waarvoor geen negatief reisadvies meer geldt: Hong Kong, Albanië, Libanon, Noord-Macedonië, Servië, Taiwan en de VS. In het geval van de VS ligt er nog wel een probleem aan de ontvangende kant, aangezien het land zelf geen vakantiereizen toestaat.

 

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus
menu