Zoon hekelt actievoerende vader Martin Mourik met #HoudJeMondMartin: 'Zijn kant is gehoord, nu is het mijn beurt'

FOTO PRONEWS

„Zijn kant is gehoord, nu is het mijn beurt.” De zoon van de maandag aangehouden actievoerder Martin Mourik uit Wolvega bracht via Instagram naar buiten dat hij niet bepaald achter het gedachtengoed van zijn vader staat.

Vader Martin wekt met zijn strijd tegen het dragen van mondkapjes op het Linde College de indruk ook te handelen in het belang van zijn minderjarige zoon. Zo schrijft hij aan het Linde College: ‘Het is kindermishandeling, ik verbied u mijn zoon een mondkapjesplicht op te leggen.’

Zijn zoon benadrukt dat het onderwerp kindermishandeling nooit ter sprake is gekomen. „Ik sta helemaal niet achter wat hij allemaal zegt. Hij zit bij ‘Viruswaarheid’. Hij weet hoe ik er over denk. Vertel de waarheid, hij verzwijgt dat.”

Hij voegt er aan toe dat hij zijn vader al zeven weken niet meer heeft gezien of gesproken. Hij woont bij zijn moeder omdat hij niet bij zijn vader kan wonen, die de hele dag achter zijn laptop zou zitten. „Is verwaarlozing van je kinderen ook geen kindermishandeling?” De zoon voelt zich gebruikt door zijn vader.

#HoudJeMondMartin

Op de actiedag van zijn vader bleef de zoon weg van school. Hij voert nu actie tegen zijn vader onder de hashtag #HoudJeMondMartin. Hij riep iedereen op zijn standpunt en bericht te delen. Hij heeft het bericht inmiddels verwijderd, er zou gedreigd zijn met een rechtszaak.

Zijn vader besloot maandag zes uur na zijn arrestatie bij de ingang van het Linde College toch weer terug te keren naar de school aan de Drafsportlaan. Daar verzorgde hij op de openbare weg te midden van lachende scholieren een live-uitzending via Facebook.

De politie was al snel weer ter plaatse en Mourik werd gevraagd te vertrekken, waar hij gehoor aan gaf. Eerder op de dag was hij aangehouden, omdat hij weigerde zijn demonstratie te houden op een plek die de burgemeester daarvoor had aangewezen. Hij zamelt inmiddels geld in om zijn strijd te kunnen voortzetten.

 

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus
menu