Zorgwekkend: aantal coronabesmettingen met bijna 10.000 toegenomen in week tijd. Is het virus zich weer verder aan het verspreiden?

Foto: ANP

Het aantal coronapatiënten is de afgelopen week met 43.103 toegenomen. Dat is een stijging van bijna tienduizend ten opzichte van vorige week. Dat maakte het RIVM zojuist bekend. Het aantal ziekenhuisopnamen op verpleegafdelingen ging van 1007 naar 1229.

Het RIVM noemt de stijging 'zorgwekkend’. De tweede golf was de laatste weken langzaam op zijn retour, maar die daling is nu ten einde, in elk geval voorlopig.

Het zogeheten reproductiegetal bleef vrijwel gelijk. Het cijfer zakte een fractie, van 1,04 naar 1. Het getal geeft aan hoe snel het virus zich verspreidt onder de bevolking. Hoe hoger het boven de 1 komt, hoe sneller het virus zich kan verspreiden.

Aantal sterfgevallen daalde

Het aantal sterfgevallen daalde. In de afgelopen zeven dagen kwamen 338 meldingen van overleden coronapatiënten binnen, tegen 406 de week ervoor.

Het aantal opnames op een verpleegafdeling steeg wel. In de afgelopen zeven dagen belandden 1229 coronapatiënten op zo'n vleugel, tegen 1007 de week ervoor. Het aantal opnames op de intensive care daalde van 183 naar 179.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus
menu