Zware wapens in Emmen, een nieuwe abortuswet en het mondkapje is terug van weggeweest | dagoverzicht dinsdag 21 juni

dagoverzicht dinsdag 21 juni 2022.

Bye bye Beachweek, te weinig Chinese chefs, wereld yoga-dag en een medaille voor een avondje stappen. Dit is het nieuws dat je vandaag (mogelijk) hebt gemist.

Zwaar bewapende agenten ter plaatse bij bedrijfspand in Emmen

Een speciale eenheid van de politie heeft dinsdag een inval gedaan bij een pand aan de Phileas Foggstraat in Emmen.

De inval gebeurde in een loods achterin het pand, waar ook het bedrijf Maxistorage gevestigd is. Een werknemer geeft aan dat ze steeds gebeld worden, maar dat Maxistorage er niks mee te maken heeft. ,,Het gedeelte waar de inval is gedaan, is niet van ons.”

Van wie de loods wel is, is nog niet bekend. Bekijk de beelden hier .

Meer nieuws uit Drenthe is hier te vinden .

Boerenbonden zitten in hun maag met ‘wartaal’ FDF-voorman

De aanleiding is het interview van FDF-voorman Mark van den Oever in de Volkskrant van afgelopen zaterdag. Daarin vergelijkt de Brabantse varkensboer en fruitteler wederom de huidige situatie van de boeren met die van Joden in de Tweede Wereldoorlog.

Een vergelijking die hij december 2019 ook maakte op het provinciehuis in Den Bosch. ,,Als er straks geen boeren meer zijn, zeg dan niet: wir haben es nicht gewußt.”

,, Alle boerenorganisaties distantiëren zich van deze wartaal ”, verklaart voorzitter Teun de Jong van de Nederlandse Akkerbouw Vakbond. ,,We balen ervan.”

Dragen we straks weer een mondkapje in de supermarkt?

Het mondkapje keert langzaam weer terug in het straatbeeld, na maanden van afwezigheid. De comeback heeft alles te maken met het stijgende aantal coronagavallen in Nederland.

Met name ouderen maken zich zorgen maken zich zorgen over de nieuwe coronagolf. In de afgelopen week werden er per dag gemiddeld zo’n 3500 positieve tests gemeld, waar dat getal een week eerder nog ongeveer 2000 bedroeg.

Moet het mondkapje binnenkort dus weer op? Jeroen Kelderman ging op onderzoek uit .

Populaire Beachweek in Haren geschrapt door bureaucratische rompslomp

Het schrappen van de Beachweek in Haren heeft te maken met bureaucratische rompslomp en de ‘onhaalbare’ eisen van de gemeente. Dat blijkt uit correspondentie tussen de sportcoaches van het Huis voor de Sport en de gemeente Groningen.

Het sportevenement dat voor de zesde keer zou worden georganiseerd, was jarenlang een groot succes. Verenigingen, bedrijven en sportscholen zorgden voor ongeveer tweeduizend deelnemers aan demonstraties en wedstrijden op een speciaal aangelegde zandvlakte bij het raadhuis in Haren. Dit jaar werden de sportcoaches echter zo overladen met ambtelijke eisen en regels dat de Beachweek niet door kan gaan .

Koelt de huizenmarkt nu echt af?

Zowel starters als huizenbezitters die een nieuwe stap in hun woon carrière willen maken zien onzekere tijden tegemoet. Door de hogere rente mag er minder geld worden geleend voor het afsluiten van een hypotheek. Daarnaast zien makelaars dat er minder en minder kijkers komen.

Makelaars en experts zien de omslag gebeuren, en geven antwoord op de vraag: is dit een gigantische ommekeer, of gaan we eigenlijk terug naar normaal ?

Eerste Kamer stemt voor abortuswet

De Eerste Kamer heeft dinsdag de verplichte vijf dagen bedenktijd bij abortus afgeschaft. De verandering kan vanaf juli al ingaan .

In januari stemde de Tweede Kamer al in met het initiatiefwetsvoorstel van D66, PvdA, GroenLinks en VVD. In de Eerste Kamer stemden dinsdag alleen de fracties van de PVV, Forum voor Democratie, SGP, ChristenUnie en de OSF tegen, plus een deel van de CDA-fractie. Daarmee was een ruime meerderheid voor de wet.

De verplichte bedenktijd noemde initiatiefnemer van de wetsverandering D66-fractievoorzitter Jan Paternotte eerder ,,verkeerd, paternalistisch en niet van deze tijd.’’

Verder in het nieuws

Tip van de redactie

De prijs voor groente en fruit in restaurants in het Martini Ziekenhuis Groningen en in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen is deze week tijdelijk 9 procent goedkoper. Dat is de btw die over groente en fruit betaald wordt.

De ziekenhuislocaties van Treant in Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal doen dezelfde actie een week later, van maandag 27 juni tot en met vrijdag 1 juli. Het Ommelander Ziekenhuis Groningen biedt later deze maand gratis fruit aan hun medewerkers aan.

Die btw zou naar nul moeten ’, stelt Yark Huneman, teamleider Restaurant & Voeding van het WZA.

Nieuws

Meest gelezen

menu