‘Broddelwerk bij drugszaak Delfzijlsters’

Broddelwerk en amateurisme. Zo kwalificeren advocaten het slepende strafproces rond drie leden van de familie S. uit Delfzijl.

De drie verdachten, onder wie een voormalig gemeenteraadslid van Delfzijl, zouden zich schuldig hebben gemaakt aan drugshandel. Het onderzoek begon in 2012 en heet omvangrijk te zijn. Alleen de tapverslagen tellen al 7000 pagina’s. Ook zijn tijdens het onderzoek buitenlandse infiltranten ingezet.

Donderdag werd duidelijk dat het Openbaar Ministerie een flink deel van de verdenkingen laat varen. Een van de advocaten vroeg of de officier van justitie het kon uitleggen ,,aan de samenleving’’. Volgens hem heeft het onderzoek ,,ontzettend veel geld, tijd en politiecapaciteit’’ gekost. Van de vijftien strafbare feiten is de verkoop van een kilo hennep, 100 gram cocaïne en het uitbuiten van twee werknemers overgebleven. De officier van justitie: ,,Wij moeten keuzes maken.’’

De drie verdachten werden in 2014 aangehouden en vorig jaar in vrijheid gesteld om het proces af te wachten. De advocaten verwachten dat de behandeling nog vele maanden op zich zal laten wachten. ,,Dit jaar gaat niet meer lukken.’’ De officier van justitie liet weten alles op alles te zullen zetten om de zaken direct na de zomer te behandelen.

Het Delfzijlster gemeenteraadslid verwierf bekendheid omdat hij zelden op het gemeentehuis kwam.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu