‘David Bowie Is' waarschijnlijk maand langer in Groningen

Tentoonstelling Bowie ook op zaterdagavonden

De tentoonstelling David Bowie is in het Groninger Museum wordt waarschijnlijk met bijna een maand verlengd, tot 10 april.

Ook gaat de expositie dan in de avonduren open. Het museum wil de verlenging nog niet bevestigen. Pas na het weekeinde verwacht het met een definitief bericht te komen. Maar er zijn al randactiviteiten geschrapt in de periode na de aanvankelijk afgesproken afsluiting op 13 maart, om zo een langere duur van de tentoonstelling mogelijk te maken.

Al voor de opening op 11 december werd gespeculeerd over een latere einddatum. Groningen is de laatste stad waar David Bowie Is op de agenda staat en als het evenement een succes werd, dan zou het museum ermee aan de slag gaan.

Een succes was de expositie over de Britse popster al vanaf het begin. Daarbovenop heeft zijn overlijden op 10 januari een vliegwieleffect gesorteerd, en nog meer publiek naar het museum gelokt. Er doen wel namen van steden de ronde die David Bowie is nu alsnog zouden willen programmeren, maar de voorbereiding van de expositie vergt zo veel tijd dat een verlenging in Groningen daarvoor geen bezwaar hoeft te zijn.

Nieuws

menu