‘Klinkerweg Nieuwe Pekela is lappendeken'

Het gemeentehuis van Pekela. Foto: Archief DvhN

Een troosteloze lappendeken. Zo omschrijft het Pekelder PvdA-raadslid Reiny Kuiper het beklinkerde deel van Zuidwendingerweg in Nieuwe Pekela.

Een troosteloze lappendeken. Zo omschrijft het Pekelder PvdA-raadslid Reiny Kuiper het beklinkerde deel van Zuidwendingerweg in Nieuwe Pekela.

,,Op plekken liggen de klinkers er op de kop in en er zitten veel kuilen en veel oneffenheden in het wegdek'', zegt Kuiper. ,,De markeringen van snelheidsbeperkende obstakels zijn 's avonds bij slecht weer bijna niet te herkennen, omdat de aangebrachte reflectors niet echt opvallen'', vindt de sociaaldemocraat. Ook klaagt Kuiper over de doorgangen voor voetgangers in de weg. ,,Die zijn niet herstraat met klinkers van een afwijkende kleur en vallen daardoor niet zo op.''

Keuzes
De Zuidwendingerweg is vorig jaar na de zomer aangepakt. Zo is de ventweg voorzien van een nieuw riool, dertig nieuwe parkeerplaatsen en een nieuwe asfaltlaag. De hoofdrijbaan is opnieuw beklinkerd.

Kuiper heeft wethouder Jaap van Mannekes (SVP) deze week tijdens de raadsvergadering gevraagd iets aan de mankementen te doen. Van Mannekes schat dat het uitvoeren van het ‘verlanglijstje' van Kuiper de gemeente 90.000 euro kost. ,,Dat is een derde deel van het onderhoudsbudget. De paaltjes zijn niet duidelijk zichtbaar. Daar moeten betere reflectors voor komen. Maar we moeten keuzes maken. Welke wegen zijn belangrijker? Misschien kunnen we de aanpassingen aan de Zuidwendingerweg in twee delen knippen. Iets dit jaar doen en een ander deel volgend jaar.''

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu