‘Mbo'ers bepalen toekomst onze regio'

Het pand van het Noorderpoort aan de Muntinglaan in Groningen is gisteren heropend. De opleiding voor Technologie & Ict is het afgelopen jaar drastisch verbouwd.

Om trots op te zijn

In het pand zitten zo'n 650 studenten die engineering, metaal, ict en procestechniek studeren. Het hele gebouw is gestript en opnieuw ingericht. Het heeft grote ramen, een lichte centrale hal en in de praktijklokalen zit veel glas, zodat vanaf de gangen goed te zien is welke werkzaamheden er worden verricht.

Commissaris van de Koning Max van den Berg verrichtte gisteren de openingshandeling. Hij voelt zich sterk betrokken bij het beroepsonderwijs, zegt hij. ,,Het wordt ondergewaardeerd vergeleken bij het hbo en universitair onderwijs. Juist op het vmbo en mbo zitten de vakmensen die de toekomst van onze regio bepalen. Als je deze opleidingen niet hebt, verspeel je als provincie je kansen.'' Daarnaast gaf hij de docenten een pluim. ,,Als een leerling het moeilijk heeft en als leraar weet je hem op de goede plek te krijgen… dat is het mooiste dat er is. Daar kun je trots op zijn.''

Bekendste pand

Aan de gevel van het pand werd gisteren een kunstwerk onthuld, gemaakt door het bedrijf Centraalstaal. Het verbeeldt energiestromen.

Het gebouw aan de Muntinglaan is een van de bekendste panden van het Noorderpoort. Vanaf de ringweg hebben automobilisten er zicht op. Het pand werd in 1963 gebouwd als Sibrandus Stratingh MTS. Toen tal van middelbare beroepopleidingen fuseerden, kwam het in 1996 bij Noorderpoort.

Nieuws

Meest gelezen

menu