‘Moordverdachten Veendam planden tweede aanslag’

De woning aan de Leidekkerstraat waar de Veendamse dood werd aangetroffen. FOTO DVHN

Kasper B. en Liejanne H., verdacht van moord op de Veendamse Hilly Rogaar, hadden plannen ook de ex van de vrouwelijke verdachte van het leven te beroven.

De vrouw wordt verdacht van poging tot uitlokking daartoe, bevestigt persofficier van justitie Pieter van Rest. ,,En hij moest het opknappen.’’ Nader onderzoek moet uitwijzen hoe vergevorderd het plan was en in hoeverre dat strafbaar is.

De ex is door justitie geinformeerd over de plannen en heeft aangifte gedaan van bedreiging. ,,Ik ben me helemaal rot geschrokken’’, zegt Sander van Duuren, net als de verdachten wonend in Veendam. Hij wil verder niet ingaan op de zaak. ,,Ik concentreer me op mijn dochter. Die krijgt heel veel voor de kiezen met een moeder die zich bezig houdt met dit soort dingen.’’

Hilly Rogaar is volgens justitie door wurging om het leven gebracht. Zij werd 5 november door haar kinderen dood aangetroffen in bed in hun woning in de Leidekkerstraat. Aanvankelijk werd rekening gehouden met zelfdoding, maar na sectie en onderzoek is bij justitie de verdenking van een misdrijf ontstaan. ,,Wurging is het meest waarschijnlijke’’, aldus Van Rest. ,,Zij moest uit de weg.’’ Ex-echtgenoot B. (43) en H. (42) hadden volgens justitie een relatie. Toch is het motief niet helder. Beide stellen waren al lang uit elkaar.

B. werkt volgens Van Rest niet mee aan het onderzoek. ,,Hij vertelt niet wat er wel of niet is gebeurd.’’ Het verdachte stel werd op 18 april opgepakt. Hij zit nog vast, zij is begin mei vrij gelaten, maar nog wel verdachte. Haar aandeel in de vermeende moord is kleiner volgens Van Rest. Mogelijk heeft ze er alleen maar van geweten. Ze heeft voor B. belastende verklaringen afgelegd,.

De twee zijn volgens bronnen wekenlang afgeluisterd en zo kwam ook de tweede aanslag aan het licht. Van Rest wil daarover niets kwijt.

Nieuws

Meest gelezen

menu