‘Nieuw leven’ voor zorgcentrum Winschoten

Hennie Sanders, directeur van Zorggroep Oosterlengte.

In het zorgcentrum Renselheerdt in Winschoten kan binnenkort officeel ook door ‘gewone’ mensen een appartement worden gehuurd. Het is daarmee ‘klassiek’ zorgcentrum af.

De Renselheerdt bestaat al tientallen jaren. Heel lang konden er alleen mensen terecht die een medische indicatie hadden.

Als gevolg van nieuwe regels bestaat die indicatie niet meer. Mensen moeten nu zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen en zelf bepalen of ze een plekje in een zorgcentrum kiezen.

,,En vanwege deze verandering gaan we nu appartementen te huur aanbieden in de Renselheerdt, aan mensen die zelfstandig willen wonen maar toch zorg in de buurt willen hebben’’, zegt directeur Hennie Sanders (foto) van de zorgstichting Oosterlengte. Die runt de Renselheerdt. ,,We verhuren op die basis trouwens al enkele appartementen in het gebouw maar geven op 12 mei het officiële startschot. Dan hebben we een open dag in de Renselheerdt.’’

Oosterlengte heeft meer zorg- en verpleegcentra in Winschoten maar de Renselheerdt is volgens Sanders het enige waar de nieuwe regels gaan gelden.

Nieuws

Meest gelezen

menu