‘Omgeving alle scholen nu veilig’

Openbare scholen in Assen vanaf 2018 'Alles-in-1-school'. FOTO ANP

De weg bij de school Pork in Ter Apel wordt binnenkort veiliger gemaakt. De gemeente Vlagtwedde trekt daar 190.000 euro voor uit.

Voor dat geld wordt onder meer zogenoemd Julie-meubilair bij de school neergezet: een gekleurde paal met daarop een handje. Zo weten automobilisten dat ze een school naderen. ,,Ook wordt een zone aangelegd waarin ouders met auto’s hun kinderen kunnen brengen en halen’’, zegt wethouder Giny Luth (Gemeentebelangen).

Eerder werden soortgelijke maatregelen al genomen bij de andere basisscholen in het dorp (De Hoeksteen, De Vlinder en de Bonifatiusschool) en het Kindercentrum waarin de peuterspeelzaal en kin-deropvang zitten. Met deze maatregelen kwam de gemeente ook tegemoet aan de wens van ouders. Die vroegen enkele jaren geleden om veiliger wegen naar en bij de scholen.

Luth stelt dat de ouders er nu zelf ook aan kunnen bijdragen dat de schoolomgeving veilig blijft, onder meer door goed gebruik te maken van de haal- en brengzones. Daardoor immers krijgen fietsende kinderen niet te maken met her en der geparkeerde auto’s.

Als de klus bij Pork is geklaard, is volgens de wethouder bij alle basisscholen in de gemeente de veiligheid verbeterd. ,,Ook in de andere dorpen hebben we de afgelopen jaren maatregelen genomen, al naar gelang de ligging van de scholen en de verkeerssituatie.’’

Vlagtwedde telt in totaal elf basisscholen. Daarbij is er de Interschool, de openbare basisschool in het asielcentrum in Ter Apel.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu