‘Politiek laat De Wijert in de steek'

‘Politiek laat De Wijert in de steek'

De Groninger politiek zet de sportgemeenschap in De Wijert op een onfatsoenlijke manier in de kou.

De Groninger politiek zet de sportgemeenschap in De Wijert op een onfatsoenlijke manier in de kou.

In een open brief aan de politiek in Groningen uit voorzitter Jaap Broersma van Nic./Alfa College in harde woorden zijn teleurstelling over de manier sporters in De Wijert, en korfballers van Nic in het bijzonder, in de steek worden gelaten.

De Wijert is al geruime tijd bezig een volwaardige sporthal in de wijk overeind te houden. De oude hal aan de Vondellaan wordt afgebroken. Er werden gesprekken gevoerd, ideeën aangedragen, berekeningen gemaakt en discussieavonden gehouden. Lange tijd werd gedacht dat er een nieuwe hal zou komen. Maar in de sportcaroussel werd besloten een nieuwe topsporthal te bouwen op het Europapark. In De Wijert komt een speelhal. Samen met het Gomarus College wordt een sporthal gebouwd, maar dat is er een zonder voorzieningen, zoals een kantine of tribunes.

Broersma is boos dat hij via de media heeft vernomen dat de Gomarushal geen voorzieningen krijgt. ,,Een kale trainingshal resteert.'' Volgens Nic-voorzitter wordt een beeld geschetst dat de sportieve mogelijkheden in De Wijert op hetzelfde niveau blijven. Dat is niet juist, zegt hij. Broersma doet een dringend beroep op de politiek nog eens na te denken over het geld voor De Wijert.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu