‘Ruimteschip fiets’ gestolen uit achtertuin in Garmerwolde

Foto: Facebook Jobber Moltmaker

De 21-jarige Jobber Moltmaker uit Garmerwolde werd zondagochtend met een akelige verrassing geconfronteerd: zijn speciale Sinner ligfiets was uit zijn achtertuin gestolen. „Het is echt heel erg jammer.”

De fiets stond voor onderhoud in de achtertuin. Toen Moltmaker zondag wakker werd, lag alleen het afdekzeil er nog.

Velomobiel

De fiets van Moltmaker is een zogenaamde velomobiel: Een ligfiets waarmee op hoge snelheden gereisd kan worden. „Hij heeft een nieuwwaarde van achtduizend euro. Ik heb hem tweedehands weliswaar voor minder gekocht, maar het is alsnog een bedrag dat je liever niet op één dag kwijt bent.”

Extra vervelend is dat Moltmaker de fiets nog maar een korte tijd in zijn bezit had. „Ik had de fiets nog helemaal niet lang. Ik denk een maand of vier.” In die tijd dat hij de fiets had, is Moltmaker wel helemaal verliefd geraakt op de driewieler. „Het zijn super gave dingen. Op een klein afstandje rij je zo veertig tot vijftig kilometer per uur. Maar dan moet je wel eenje hebben.”

Zoektocht

Inmiddels heeft Moltmaker een zoektocht naar zijn gestolen fiets opgezet. „Ik heb aangifte gedaan bij de politie, een Facebook post gemaakt, een bericht op ligfiets.net gezet en ik heb de makers van de fiets geïnformeerd.”

Helemaal zonder fiets zit Moltmaker niet. „Ik ben nu aangewezen op mijn oude eenwieler. Je moet wat!”

Nieuws

menu