'Situatie spoedzorg voor inwoners van Bedum tot Nieuweschans onveilig en onacceptabel' (schrijft huisartsengroep in brandbrief)

De laatste aanwezige arts is al uit het gebied van Bedum tot Nieuweschans verdwenen. Foto: Pixabay.

De Huisartsengroep Appingedam/Delfzijl/Holwierde (HAGRO) stuurde donderdag een brandbrief naar de directeur van de Doktersdienst Groningen. Het gebrek aan spoedzorg buiten kantooruren in de regio Noordoost-Groningen is onveilig en onacceptabel, stelt ze.

In 2018 werd de sluiting van de huisartsenspoedpost in Delfzijl door protesten van de HAGRO en een handtekeningenactie onder inwoners voorkomen, vertelt PvdA Delfzijl fractievoorzitter Janny Volmer. Haar partij stelt schriftelijke vragen over de brandbrief van HAGRO.

Volmer: ,,De huisartsenspoedpost is al een uitgeklede post met fors gereduceerde openingstijden. Bovendien zal de spoedpost in Delfzijl na uitbreiding van de post in Scheemda geheel verdwijnen”.

Laatste aanwezige arts verdwenen

De Doktersdienst Groningen (DDG) is op 24 augustus een pilot begonnen waarin de visite-auto van Delfzijl tussen 23.00 en 02.00 uur bij het Martini Ziekenhuis in Groningen wordt gestationeerd. Hierdoor is de laatste aanwezige arts uit het gebied van Bedum tot Nieuweschans verdwenen. Volmer: ,,De HAGRO noemt deze situatie onveilig voor onze inwoners en onacceptabel. Het is de zoveelste uitkleding van zorg in dit gebied. Naast de sluiting van het Delfzicht Ziekenhuis en de dreiging van sluiting van de huisartsenspoedpost in Delfzijl, ligt opnieuw verdere verschraling van zorg buiten kantooruren op de loer”.

Als de DDG haar noodkreet opnieuw naast zich neerlegt, zo schrijft de HAGRO in haar brandbrief, dan gaat de huisartsengroep andere mogelijkheden bedenken om goede zorg voor de inwoners van Noordoost-Groningen te behouden.

Sluiting spoedpost Delfzijl voorkomen

PvdA Delfzijl vraagt het college van Delfzijl of ze het met de HAGRO eens is dat dit een onacceptabele ontwikkeling is, hoe zij de HAGRO gaat ondersteunen en hoe ze gaat voorkomen dat de huisartsenspoedpost in Delfzijl gesloten wordt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu