‘Vriend dode vrouw Warfhuizen gedroeg zich soms agressief’

Foto: De Vries Media

,,Dat geloof je toch niet, een moord in Warfhuizen’’, zeggen twee bewoners van de Baron van Asbeckweg in Warfhuizen. Het is druk in de straat aan het eind van de middag.

Om nummer 54a zijn roodwitte linten gespannen. Eerder heeft de politie er het lichaam van een 46-jarige vrouw gevonden en een man van 32 jaar die binnen was gearresteerd.

De naaste buren staan er hoofdschuddend bij. ,,We mogen niks zeggen van de politie’’, zegt een vrouw. ,,Nee, wij weten niks’’, zeggen andere bewoners met een veelbetekenende blik naar de politieauto’s.

Verslaafd

Even verderop willen bewoners wel wat zeggen. De man zou verslaafd zijn. De vrouw zou eerst in Kloosterburen hebben gewoond en later naar Warfhuizen zijn verhuisd. ,,Die vriend gedroeg zich nogal agressief soms.’’

Volgens omstanders is het lichaam van de vrouw op de bovenverdieping gevonden. In de avond kwam een dierenambulance enkele huisdieren ophalen, onder meer een herdershond en twee nertsen.

,,Die jongen was flink verslaafd en heeft pas nog het raam van de buurvrouw ingeslagen in een woedeaanval’’, zegt een dorpsgenoot. ,,Hij probeerde zaterdag nog bier te kopen in de SRV-wagen, maar kreeg het niet mee omdat hij 20 cent tekort kwam.’’

Onder behandeling

Dorpsbewoners zeggen dat de man onder behandeling staat van de Stichting Keroazie. Die stichting kwam flink onder vuur te liggen na de moord op Jesse van Wieren in Kloosterburen. Twee cliënten van die stichting, Rhowan P. en Desiree G., zijn in juni daarvoor veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf.

Een bestuurslid van Keroazie zegt dat het niet om hun stichting kan gaan omdat de stichting geen cliënten in behandeling heeft die in Warfhuizen wonen.

Nieuws

Meest gelezen

menu